Giants verslaan Cards, houden hoop op World Series

Door

De San Francisco Giants houden hoop op een ticket naar de World Series. De ploeg van manager Bruce Bochy was vrijdag met 5-0 te sterk voor de St. Louis Cardinals en bracht de stand in de best-of-seven serie terug tot 3-2.

Het duel voor Cardinals’ pitcher Lance Lynn leek haast op een kopie van het eerste duel in de finale van de National League. Na drie sterke innings volgde een slechte vierde inning. Marco Scutaro opende de score na een foute aangooi van Lynn op het tweede honk.

De bezoekers wisten uiteindelijk nog vier runs te scoren en closer Sergio Romo gooide de wedstrijd in de negende inning in het slot. De Giants maakten daarmee een einde aan de mooie plannen van St. Louis om in eigen huis een plaats naar de World Series af te dwingen.

Uitstekende prestatie Barry Zito

Giants’ starter Barry Zito leek in deze wedstrijd op de Zito die in 2002 de AL Cy Young Award won. Hij gooide 7 2/3 shutout innings met zes strikeouts. De serie verplaatst zich nu weer naar San Francisco waar zondag het vijfde duel op het programma staat.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen