Bruins en Rangers herwinnen thuisvoordeel

Door

Dagelijkse updates over de belangrijkste wedstrijden met highlightvideo’s, niet te missen feiten en nieuwtjes en de uitslagen van alle wedstrijden. Dat is NHL Under Review.

Twee belangrijke duels in de Eastern Conference konden gisteravond topfavorieten Boston en New York stevig onder druk zetten. Dat gebeurde echter niet, want in twee streng gefloten wedstrijden trokken de nummers één en twee van de conference aan het langste eind. Beiden nemen een 2-1 voorsprong in de serie en hebben zo hun thuisvoordeel terug gewonnen.

King Henrik
De wedstrijd tussen de Ottawa Senators en New York Rangers leek lang op overtime af te stevenen, pas na ruim 46 minuten spelen maakte Brian Boyle de 1-0. Daar was hij zichtbaar uitzinnig van vreugde over, want hij werd na de incidenten met Karlsson en Carkner in game 1 en 2 al de hele wedstrijd uitgefloten en toegeroepen door de Ottawa-fans.

Hoofdrollen waren er echter voor de goalies Craig Anderson en Henrik Lundqvist. Het was echter Lundqvist en zijn team dat aan ’t langste eind trok, omdat Anderson na een aantal knappe reddingen geen redding kon brengen op een schot uit de kluts van Boyle. Henrik Lundqvist hield zijn ploeg namelijk vooral in de eerste periode in de wedstrijd en zijn fantastische serie van saves in de laatste minuut kroonde hem tot man van de wedstrijd.

Presidentieel welkom
Het duel in de Amerikaanse hoofdstad tussen de Washington Capitals en Boston Bruins begon nog met een hoop glimlachen voor de Capitals, wier fans de politiek nogal uitgesproken en conservatieve Boston goalie Tim Thomas uit zijn spel probeerden te brengen met maskers van president Obama en borden met teksten als “Dit is geprint van belastinggeld”.

Thomas speelde ook geen goede wedstrijd, maar zijn collega aan de overzijde viel ook eindelijk van zijn wolk. Na twee fantastische wedstrijden stond rookie Braden Holtby nu namelijk plots vier goals toe en aangezien zijn teamgenoten maar tot drie treffers kwamen – Washington had wel enige tijd een 1-0 en 2-1 voorsprong – stapten de Bruins na een late treffer als winnaars van het ijs af.

Highlights

New York Rangers – Ottawa Senators

Boston Bruins – Washington Capitals

Programma
Vanavond spelen in deze conference de Florida Panthers en New Jersey Devils hun derde duel. Het is de eerste wedstrijd in Jersey en de stand in de serie is 1-1.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen