Clippers opnieuw te sterk voor Thunder

In NBA Recap belichten we de belangrijkste wedstrijden in de league. Welke spelers vielen er op en welke spelers vielen er door de mand, uiteraard met een videosamenvatting van het duel.

OKC Thunder at LA Clippers 77-92

Voor de tweede keer in korte tijd waren de Clippers te sterk voor de Thunder in een wedstrijd tussen twee teams die de NBA de komende jaren zullen domineren. Vorige keer was een game-winner van Chris Paul in de laatste seconden nodig voor de winst. Nu waren de Clippers oppermachtig in de tweede helft en hielden ze de Thunder op een totaal van amper 77 punten, een laagtepunt in het huidige seizoen.

De Thunder leker aanvankelijk op weg naar een mooie overwinning in LA. Ze schoten sterk uit de startblokken met een sterk eerste kwart (27-21) en breidden daar een degelijk tweede kwart aan vast (25-22). De Thunder gingen dan ook met een verdiende voorsprong van negen punten de rust in.

Maar na de rust was het een ander verhaal. Coach Vinny Del Negro moet een geweldige speech gegeven hebben in de kleedkamer want de Clippers leken bezeten. Offensief waren ze plot heel efficiënt en defensief waren ze moordend. De Clippers hielden de Thunder uiteindelijk op slechts 25 punten in de hele tweede helft en een schotpercentage van amper 38% voor de wedstrijd.

Met de winst zijn de Clippers voor het eerst sinds 2006 zeker van deelname aan de play-offs. De Thunder moeten voor het eerst sinds lang de Spurs naast zich dulden en moeten zich herpakken voor ze zakken naar de tweede plaats.

Topscorer bij de Clippers was bankspeler Nick Young met 19 punten. Blake Griffin tekende voor 17 punten en 11 rebounds, Chris Paul voor 12 punten en 10 assists. Bij de Thunder had Kevin Durant 24 punten maar Russell Westbrook kon slechts 9 punten scoren. James Harden tekende voor 12 punten.

Voor de videosamenvatting van de wedstrijd, check volgende clip:

Philadelphia 76’ers at Orlando Magic 100-113

De Magic vernamen onlangs dat Dwight Howard minstens voor de rest van het seizoen aan de kant staat met een blessure. Eerder moesten ze ook al Hedo Turkoglu missen. Desondanks wonnen de Magic de belangrijke thuiswedstrijd tegen de Sixers.

Het verschil werd vooral gemaakt in het tweede kwart, toen de Magic liefst 40 punten scoorden. Door een sterk derde kwart (21-29) bouwden ze hun voorsprong verder uit zodat het vierde kwart een maat voor niets was. De Magic domineerden de rebounds en waren dodelijk vanaf de driepuntelijn. Ze maakten namelijk elf van hun achttien driepunters.

Grote man bij de Magic was Ryan Anderson. Die tekende voor 26 punten en 16 rebounds, waaronder 8 offensieve. Daarnaast scoorde nog vijf andere Magic in de dubbele punten. Bij de Sixers was Jrue Holiday topscorer met 18 punten. Andre Iguodala was goed voor 15 punten, 8 rebounds en 4 assists.