Luke Scott: ‘Fenway is een oude bende’

Door

Fenway Park is is honderd jaar oud. De thuishaven van Boston Red Sox is een monument, ’t ademt nostalgie en de historie druipt er van af; een beetje de natte droom van de honkballiefhebber. Nou, niet voor Luke Scott. De aangewezen slagman van Tampa Bay Rays vindt het stadion maar een oude bende.

,,Als je hier als baseballspeler komt om te werken, dan is het gewoon een ‘dump’”, zei Scott afgelopen weekeinde.  ,,Ik bedoel: het is oud. Fenway heeft een goede vibe en nostalgie, maar als puntje bij paaltje komt, dan werk ik liever op een plek met goede faciliteiten waar ik mijn werk kan doen. Een plek waar ik ballen kan slaan in de kooi, waar ik ruimte heb en waar het gewoon veel comfortabeler is.”

Het is overduidelijk dat de man met de opvallende baard niets heeft met Fenway Park, ook al sloeg hij in de serie van vier wedstrijden twee homeruns. De irritatie was namelijk nog niet volledig uitgesproken.

,,Je zit op elkaar als sardientjes in een blik. Zo kan je amper werken. Als ik naar het krachthonk wil, dan moet ik naar die van hen toe. Vanuit het perspectief van een fan is het ongetwijfeld heel cool om een wedstrijd te zien in historisch stadion, maar voor de spelers is het een plek waar je liever niet wilt werken”, is zijn vervolg.

Bij dit alles hoort wel de opmerking dat Scott zich in het verleden al eerder negatief heeft uitgelaten over de Red Sox. Hij noemde haar fans vulgair, arrogant en ruziezoekers en verklaarde aan het einde van vorig seizoen genoten te hebben van de uitschakeling van de ploeg van Terry Francona.

Scott was toen nog speler van de Orioles; de ploeg die Boston in de 162ste wedstrijd klopte emt een walk-off, waardoor de brigade uit Beantown alsnog de playoffs miste. ,,Als zulke dingen gebeuren, dan geniet je extra”, liet hij zich toen ontvallen.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen