NBA Recap (60): Pierce schrijft historie voor Celtics

Door

NBA Recap, een nieuwe rubriek op Sport Amerika, waarin we verslag doen van de gespeelde wedstrijden in de NBA. Welke spelers vielen er op en welke spelers vielen er door de mand, uiteraard met een videosamenvatting van de wedstrijd. Hierbij Editie 60.

Utah Jazz at Indiana Pacers 99-104

Het bleef lang spannend, maar met nog 50 seconden te gaan zorgde Darren Collison voor een beslissende voorsprong van vijf punten. Collison eiste een  hoofdrol op met in totaal 25 punten en raakte 10 van zijn 14 schoten. Door de nederlaag vallen de Jazz net buiten de top acht in de sterke Western Conference. Indiana verloor dit seizoen nog niet eenmaal twee duels op rij en staat op plaats vier in het oosten.

Charlotte Bobcats at Boston Celtics 84-94

Boston blijft maar winnen. Thuis tegen de Bobcats boekten de mannen van coach Doc Rivers hun vijfde zege op rij en hebben de Magic en Hawks bijna te pakken. Alle aandacht ging echter uit naar één man, Paul Pierce. Met een driepunter aan het begin van het derde kwart passeerde hij de legendarische Larry Bird op de lijst voor all-time scorers. Pierce staat nu op plaats twee in de historie van de Celtics met 21.797  punten en heeft alleen nog John Havlicek (26.395) voor zich.

Cleveland Cavaliers at Miami Heat 91-107

Een beladen duel. LeBron James tegen zijn voormalige werkgever. Maar het bleek vooral op papier, want op het veld bleef het rustig. De Cavs haakten dankzij Antwan Jamison (25 punten) lang aan, maar moesten in de laatste minuten zien hoe James en Dwyane Wade (gezamenlijk goed voor 50 punten) de Heat naar de overwinning leidden. En de negentien zeges tegen slechts zes nederlagen is de beste seizoenstart over 25 duels in de historie van de Heat.

Phoenix Suns at Milwaukee Bucks 107-105

Het moest het feestje van Steve Nash worden. De Canadese guard vierde zijn 38-jarige verjaardag. En het werd het feestje van Nash. Hij scoorde 18 punten en gaf 11 assists, maar belangrijker, hij scoorde de game winner met nog vijf seconden op de klok. Veel mooier krijg je ze doorgaans niet, die verjaardagscadeaus. De zege betekende de derde achtereenvolgende overwinning voor de Suns terwijl de Bucks hun derde nederlaag op rij leden.

Sacramento Kings at Minnesota Timberwolves 84-86

Minnesota moest het doen zonder clubtopscorer Kevin Love die zijn eerst duel van zijn schorsing uit moest zitten. De Wolves hadden het hele duel een voorsprong rond de tien punten op de Kings, maar in de slotfase kwam Sacramento toch nog bijna langszij. Met pijn en moeite kon Minnesota de zege over de streep trekken. Nikola Pekovic leidde de Timberwolves met 23 punten. Het is de eerste keer sinds het seizoen 2005-2006 dat de Wolves na 25 duels een winstpercentage hoger dan vijftig procent hebben.

Oklahoma City Thunder at Golden State Warriors 119-116

De Thunder konden na 48 minuten de zege bijschrijven, maar het was een zware avond voor Kevin Durant en co. Monte Ellis was hot en scoorde maar liefst 48 punten. Maar Durant en zijn side-kick Russell Westbrook combineerden voor 64 punten, terwijl Durant met 10 rebounds en 7 assists nog dicht bij een triple-double in de buurt kwam. Oklahoma City, leider in de Western Conference, behoudt door de overwinning het beste resultaat in de league. Voor Chicago Bulls en Miami Heat.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen