Flyers verslaan ook de andere Stanley Cup-finalist

De Philadelphia Flyers zijn het nieuwe seizoen uitstekend begonnen; met het compleet vernieuwde team behaalden zij afgelopen woensdag namelijk hun derde overwinning in even zoveel wedstrijden. Nadat in de eerste wedstrijd de kampioen van vorig seizoen, de Boston Bruins, werd verslagen, was nu de runner-up het slachtoffer van de dadendrang van de Flyers. De Vancouver Canucks gingen namelijk met 5-4 ten onder in Philadelphia.

De Flyers begonnen goed aan het duel. De ploeg van coach Peter Laviolette wist in de eerste periode namelijk drie keer het net van de Canadese bezoekers te vinden. Via power play-goals van Claude Giroux en veteraan Chris Pronger nam de thuisploeg een 2-0 voorsprong, waarna Mikael Samuelsson, eveneens tijdens een power play-situatie, het gat weer terugbracht tot één goal. Ruim een minuut later was de marge echter alweer hersteld via een goal van James van Riemsdyk.

In de eerste helft van de tweede periode wisten beide ploegen allebei een keer te scoren, waardoor de stand dus op 4-2 kwam. Het doelpunt van de Canucks was hierbij speciaal, want de 3-2 van Henrik Sedin was pas het eerste doelpunt dat de Flyers dit seizoen toelieten terwijl ze met het volledige team op het ijs stonden. In de voorgaande twee duels werd goalie Ilya Bryzgalov tenslotte slechts één keer gepasseerd en dat was een power play-doelpunt van de Bruins.

De Canucks brachten vervolgens de spanning weer terug in de wedstrijd. Allereerst was het Chris Higgins die de achterstand verkleinde aan het eind van de tweede periode en vervolgens tekende Daniel Sedin vroeg in het derde bedrijf voor de gelijkmaker.

Lang konden de Canadezen echter niet genieten van hun wederopstanding. Een minuut na de gelijkmaker schoot Andrej Meszaros namelijk de 5-4 voor de thuisclub tegen de touwen. De Canucks kregen in het restant van de wedstrijd nog wel kansen op de gelijkmaker, waaronder drie power play-situaties, maar Bryzgalov hield zijn doel verder schoon, waardoor de Flyers dus hun derde overwinning konden bijschrijven.

Bryzgalov was na afloop dan ook zeer verguld met de zege: „De Canucks zijn een bijzonder sterk team. Zij hebben zeer getalenteerde en goede spelers en wanneer ze een power play krijgen, creëren ze altijd wel een aantal kansen. Ik denk dat we blij mogen zijn dat we ze in de vele power play-situaties in de derde periode van het scoren hebben weten af te houden.”

Bekijk hier de samenvatting van het duel tussen de Philadelphia Flyers en de Vancouver Canucks: