Rafalski zet punt achter carrière

Door

De Detroit Red Wings zullen in het nieuwe seizoen moeten stellen zonder verdediger Brian Rafalski. Volgens hardnekkige geruchten zet de 37-jarige verdediger na dit seizoen een punt achter zijn loopbaan.

Het team heeft een persconferentie aangekondigd voor woensdagochtend plaatselijke tijd, waarin Rafalski hoogstwaarschijnlijk zijn plannen voor zijn carrière zal gaan bespreken.

General manager Ken Holland gaf afgelopen maandag aan dat Rafalski zijn team eerst nog moest inlichten over zijn toekomstplannen. ,,Er zijn een hoop geruchten, maar Brian heeft mij niet verteld dat hij stopt,”aldus Holland.

Rafalski speelde jaren in Zweden en Finland voordat hij in het seizoen 1999-2000 de kans kreeg om bij de New Jersey Devils te gaan spelen. Gedurende dat seizoen was hij voor 5 goals en 32 punten en wist hij gelijk als rookie beslag te leggen de Stanley Cup.

Hij wist uiteindelijk in totaal drie keer de Stanley Cup te winnen, namelijk in 2003 (wederom met de Devils) als in 2008 met de Red Wings.

Het afgelopen seizoen was Rafalski goed 4 goals en 48 punten in de 63 competitiewedstrijden die hij in actie kwam. Tijdens de playoffs, waarin hij 11 wedstrijden speelde, voegde hij daar nog eens 2 doelpunten en 1 assist aan toe.

Mocht de verdediger per direct een punt achter zijn loopbaan zetten, dan ziet hij af van 6 miljoen dollar die hij zou krijgen voor zijn laatste contract jaar. Toen hij in 2007 de overstap van New Jersey naar Detroit maakte, zette hij zijn handetekening onder een vijfjarig contract ter waarde van 30 miljoen dollar.

Foto: 4.bp.blogspot.com

Ook leuk om te lezen