Avalanche blijven ongeslagen

Door

Colorado Avalanche v Boston Bruins

De Colorado Avalanche hebben hun ongeslagen status knap voortgezet door ook de Bruins te verslaan. Het werd in Boston 2-0 voor de Avs, die na drie sterke duels van startende goalie Semyon Varlamov nu goed werden geholpen door zijn back-up J.S. Giguere.

De succesvolle start van de Avalanche goalies zal hun coach Patrick Roy tot grote tevredenheid stemmen. Roy is tenslotte zelf Hockey Hall of Famer als goalie voor de Montréal Canadiens en later voor de Avalanche, die hij deze zomer onder zijn hoede kreeg. Het succes is ook enigszins verrassend, omdat de huidige selectie vorig jaar behoorlijk teleurstelde en het aantal grote moves beperkt bleef.

Dankzij het enthousiasme en het vuur van de uitgesproken coach Roy lijkt de ploeg zichzelf echter te hebben hervonden. Tegen de Bruins overleefden ze enkele hachelijke momenten, maar dankzij een openingstreffer in de laatste minuut van de eerste periode – een powerplay goal van Ryan O’Reilly – en een empty netter werden de 39 reddingen van Giguere omgezet in de volle punten. De Avalanche zijn daarmee met acht punten uit vier duels, het maximum, gedeeld koploper in de Western Conference.

Behalve de Avalanche, de Pittsburgh Penguins en de San Jose Sharks hebben alle andere teams binnen vier duels al punten laten liggen. Nog slechts twee anderen verloren alleen in overtime.

Ook leuk om te lezen