Bears vergroten zorgen Giants

Door


De Chicago Bears hebben Eli Manning en de Giants nog wat dieper in de put weten te krijgen. Na zelf twee verliespartijen op rij te hebben geïncasseerd werd in eigen huis de ooit zo trotse franchise uit New York op de zesde nederlaag van het seizoen getrakteerd. De Bears komen door de 27-21 zege op 4-2 en pakken de leiding in de NFC North.

Geen goed begin
De bezoekers beginnen de wedstrijd zoals zo vaak dit jaar slecht. Mannings tweede pass is al een interceptie. Zijn ploeg mag van geluk spreken dat de Bears er in de red zone geen punten uit weten te scoren. Even later echter is het wel raak. Manning gooit zijn volgende interceptie, die ditmaal direct wordt omgezet in een touchdown door cornerback Tim Jennings.
Veteraan Brandon Jacobs (106 yards, twee touchdowns) neemt vervolgens de Giants op sleeptouw en trekt de stand met een sterke run in de red zone gelijk: 7-7.

Geen defense
Chicago marcheert vervolgens eenvoudig het veld over en de drive eindigt in een touchdown pass van Cutler (262 yards, twee touchdowns) naar Marshall. Manning lijkt zijn slechte start (één uit vijf en twee intercepties) te zijn vergeten en leidt op zijn beurt de Giants naar een snelle touchdown. Randle vangt zijn pass, passeert enkele defenders en bereikt de end zone. Met deze touchdown brengt hij de ploegen weer op gelijke hoogte. Van defense is van beide zijden op dat moment geen sprake, in de volgende drive overbruggen de Bears de 80 yards naar de end zone weer in sneltreinvaart en pakken voor de derde keer de leiding. Weer is het Brandon Marshall (87 yards, twee touchdowns) die de ontvanger is van de touchdown pass van Cutler. Aan het eind van de eerste helft voegt Robbie Gould met een field goal nog drie punten aan het totaal toe en zijn ploeg gaat rusten met een 24-14 voorsprong.

#15
In de opening drive van de tweede helft is het weer Gould die een driepunter maakt en de thuisploeg neemt langzaam afstand: 27-14. Als Chicago even later voor het eerst in de wedstrijd de bal moet wegtrappen maken de Giants dankbaar gebruik van de situatie. Weer is het Brandon Jacobs die de goalline weet te passeren en New York is weer terug in de wedstrijd: 27-21.

De Giants dringen vervolgens diep in het vierde kwart aan, maar als Manning (239 yards, één touchdown, drie intercepties) zijn derde interceptie van de dag – en alweer de vijftiende van het seizoen –  gooit is het pleit beslecht. De Bears geven de bal niet meer terug en de Giants zijn hard op weg naar een dieptepunt. In 1976 startten de Giants het seizoen met negen achtereenvolgende verliespartijen. Volgende week komt Minnesota op bezoek en hebben de Giants een kans om de eerste overwinning van het seizoen te behalen. De Bears gaan naar Washington voor een ontmoeting met de Redskins.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen