Verlander en Tigers winnen Game 5 in Oakland

Door

Division Series - Detroit Tigers v Oakland Athletics - Game Five

Net als in de NLDS-series tussen de Cardinals en de Pirates stond er ook in Game 5 van de ALDS-series tussen de Tigers en de A’s een rookie werper tegenover een veteraan. En net als in St. Louis won in Oakland de veteraan. Justin Verlander was vrijwel perfect en leidde samen met Miguel Cabrera zijn Tigers naar een 3-0 overwinning in deze allesbeslissende wedstrijd.

Dominante Verlander

Verlander was weer zijn dominante zelf, waar hij het afgelopen seizoen soms wat mindere periodes had en Max Scherzer zich opwerkte tot de ace van de Tigers liet Verlander tegen Oakland zien dat hij het nog steeds niet verleerd is. Pas in de zevende inning hadden de Athletics hun eerste honkslag, en in acht innings had Verlander tien strikeouts en liet hij slechts drie mannen op de honken toe.

Daarnaast was het ook nog eens een historische prestatie van Verlander:

Oakland haalt het weer niet

Voor Oakland was het een bekend verhaal, het was alweer de derde keer sinds 2006 dat de Tigers hun pad richting de World Series blokkeerden. Sonny Gray, de rookie die de voorkeur kreeg boven Bartolo Colon, gooide niet zo scherp als in Game 2 (5 IP en 2 ER) maar het was vooral het gebrek aan offense dat Oakland zou opbreken. In vijf wedstrijden waren de Athletics verantwoordelijk voor 57 strikeouts, een record in een best-of-5 series. Deze poging van Jed Lowrie was kenmerkend voor de avond van Oakland:

Miggy’s back!

Een overwinning is echter niet mogelijk zonder wat offense, en voor het eerst deze play-offs liet Miguel Cabrera echt van zich horen. Met een two-run homerun opende hij de score en het zou achteraf al de beslissende klap blijken te zijn.

Het was pas zijn eerste homerun sinds 17 september, maar net als Verlander liet ook Cabrera zien dat hij nog steeds even beslissend als altijd kan zijn.

De Tigers ontsnapten in Game 4, en gaven de Athletics in Game 5 alleen in de laatste inning een kleine kans toen er twee mannen op de honken waren met twee uit, maar Benoit maakte het desalniettemin af en zo konden de Tigers net als vorig jaar een feestje vieren in Oakland:

In de ALCS komen ze de Boston Red Sox tegen, deze series begint zaterdag in Boston. De verwachting is dat Anibal Sanchez zal starten voor de Tigers en dat Jon Lester dit zal doen voor de Red Sox.

On Deck

8:37PM ET (02:37 NL TIJD)

Los Angeles Dodgers @ St. Louis Cardinals (Game 1)

LAD Starter: Zack Greinke (0-1, 3.00 ERA) (Reguliere Seizoen: 15-4, 2.63 ERA)
STL Starter: Joe Kelly (0-0, 3.38 ERA) (Reguliere Seizoen: 10-5, 2.69 ERA)

Ook leuk om te lezen