Athletics pakken 70ste overwinning dankzij sterke Lester

Door

Minnesota Twins v Oakland Athletics

Voor de tweede keer sinds zijn vertrek uit Boston stond Jon Lester op de heuvel voor Oakland en hij maakte wederom een hele goede indruk. Tegen de Minnesota Twins hield Lester het maar liefst negen innings vol en in deze negen innings gaf hij slechts drie honkslagen op en geen enkele run.

Aanvallend was een homerun van Stephen Vogt en een RBI double van Derek Norris genoeg voor een 3-0 overwinning. Dankzij de overwinning zijn de Athletics de eerste ploeg die zeventig overwinningen heeft in de MLB. Voor manager Bob Melvin was het alweer de 800ste overwinning uit zijn carrière.

Leading Off

De Washington Nationals en de New York Mets hadden gisteren extra innings nodig om tot een beslissing te komen. Terwijl beide ploegen in totaal al vijftien verschillende werper hadden gebruikt was Bryce Harper degene die in de dertiende inning aan alle spanning een einde maakte:

Hiermee bezorgde hij de Nationals een 5-3 overwinning, en voor Harper was het zijn eerste homerun sinds 18 juli.

Three Strikes

* Javier Baez werd eergisteren opgeroepen door de Chicago Cubs om zich bij het eerste team te voegen, en de 21-jarige Puerto Ricaan stelt voorlopig alles behalve teleur. Tijdens zijn debuut had hij al een homerun die Chicago de overwinning bezorgde, gisteren was hij goed voor vier RBI’s waaronder twee homeruns. Het is voor het eerst sinds 1954 dat een speler in zijn eerste drie wedstrijden tot drie homeruns weet te komen. Dankzij de prestatie van Baez wonnen de Cubs met 6-2 van de Colorado Rockies.

* Wily Peralta boekte voor de Milwaukee Brewers gisteren zijn veertiende overwinning van het seizoen en de 25-jarige werper staat daarmee aan de leiding in de MLB. Met Peralta op de heuvel won Milwaukee met 3-1 van de San Francisco Giants waar Jake Peavy voor de derde achtereenvolgende keer niet wist te winnen. Peavy is nu 0-12 in zijn laatste achttien wedstrijd en won voor het laatst op 25 april namens de Red Sox.

* Qua record zijn de Los Angeles Angels momenteel de beste ploeg van L.A., maar over twee wedstrijden waren het toch de Dodgers die sterker bleken. Voor de tweede avond op rij wonnen de Dodgers van hun rivalen uit Anaheim en ditmaal was het voor een groot deel te danken aan Hyun-Jin Ryu. De Koreaanse werper was goed voor zeven innings waarin hij slechts twee honkslagen op gaf en hierdoor wonnen de Dodgers eenvoudig met 7-0 van de Angels.

Seventh Inning Stretch

Ryan Howard is in vorm, eergisteren een walk-off RBI, ditmaal een go-ahead grand slam in de achtste inning die de Phillies een 6-5 overwinning opleverde tegen de Astros:

Deze hit droeg niet bij aan de 6-2 overwinning van de Royals op de Diamondbacks, maar het is wel een mooi plaatje dat de foul van Nori Aoki hier oplevert:

Honkbalhumor bij de Toronto Blue Jays die met 1-2 verloren van de Baltimore Orioles:

Going Dutch

* Jonathan Schoop ging 0-uit-3 voor de Orioles.
* Xander Bogaerts sloeg 1-uit-4 en zag zijn Red Sox met 2-6 verliezen van de St. Louis Cardinals.
* Ook Didi Gregorius ging 1-uit-4 voor de Diamondbacks.

Overige Wedstrijden

Chicago White Sox @ Seattle Mariners, 3-13
Detroit Tigers @ New York Yankees, 0-1
Miami Marlins @ Pittsburgh Pirates, 2-7
Cleveland Indians @ Cincinnati Reds, 0-4

Stand

Standings

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen