Gretzky: ‘Blij dat mijn zoon niet naar de NHL gaat’

Door

Wayne Gretzky liet maandag weten opgelucht te zijn met de keuze van zijn zoon Trevor. Die koos er enkele jaren geleden voor om zich toe te gaan leggen op honkbal. Met succes, want afgelopen week werd hij gedraft door de Chicago Cubs.

,,Ik ben blij dat hij zich nu kan voorbereiden op een loopbaan in de MLB. Hij krijgt nu tenminste niet de druk in de NHL van de ‘zoon van’ te zijn. Dat scheelt enorm,” aldus de ijshockey legende.

,,Bij Brett Hull heb ik gezien hoe zwaar dat was om de druk te moeten dragen ‘de zoon van Bobby’ te zijn. Uiteindelijk heeft hij wel een prima carrière gehad, wat dus heel knap is.”

Het moment dat Trevor het nieuws vertelde te gaan honkballen herinnert Wayne nog als de dag van gisteren. ,,Dat toverde wel een glimlach op mijn gezicht. Ik ben zelf een enorme honkbalfan, zowel om te kijken als zelf te spelen. Daarnaast is het ook een verstandige keuze. Wij wonen in Californië en daar moet je gewoon honkbal spelen en geen ijshockey.”

Binnenkort moet Trevor de keuze maken: of direct aansluiten bij de Cubs of eerst nog een periode doorbrengen bij een College team.

,,Voor elke jongen is de keuze anders,” stelt ‘the Great One’. ,,Sommige jongens zijn er bij gebaat om eerst nog te rijpen in College, maar anderen kunnen juist wel in één keer die stap zetten.”

Welke keuze zijn Trevor gaat maken is nog onbekend. ,,Op dit moment neigt hij meer naar direct een professionele carrière te starten bij de Cubs. Dat is misschien ook niet zo raar als allebei je ouders op hun 17e al begonnen met een professionele loopbaan. Toch denk ik dat Trevor ook voor College zou kunnen kiezen. Hij is anders dan ons en daarnaast een goede student.”

Foto: bigmouthonline.com

Ook leuk om te lezen