‘NCAA kick-off weekend overtreft alle verwachtingen’

Het college football seizoen is pas vier dagen onderweg, maar de krakers tussen gerankte teams waren stuk voor stuk topwedstrijden. Daarmee overtreft het openingsweekend van dit seizoen alvast alle verwachtingen.

We beginnen met de ‘zekerheidjes’ die geen schade opliepen: (2) Alabama versloeg Kent State met 48-7, (1) Oklahoma versloeg Tulsa met 47-14. Daarnaast gunden zowel Ohio State als Florida State hun tegenstanders (respectievelijk Akron en LA-Monroe) geen enkel punt.

Ook Florida (41-3 vs Florida Atlantic), Stanford (57-3 vs San Jose State), Nebraska (40-7 vs Chattanooga), Arkansas (51-7 vs Missouri State) en Virginia Tech (66-3 vs Appalachian State) wisten hun wedstrijden met groot gemak te winnen.

Het ging minder gemakkelijk voor USC, die na een 19-3 voorsprong met de rust tegenover een sterk Minnesota kwamen te staan in de tweede helft. USC scoorde geen enkel punt in de tweede helft, maar omdat de comeback van Minnesota bleef steken op 17 punten bleef de overwinning toch bij de Californische ploeg.

De echte topper was echter de intense matchup tussen de nummers 3 en 4 van de pre-season ranking; de (3) Oregon Ducks en (4) LSU Tigers (foto boven), die elkaar tegen kwamen in het Cowboys Stadium in Arlington, TX. Louisiana State is al jaren een van de populairste teams van het land, maar echte topprestaties bleven vaak uit.

Zaterdagavond zagen ze er echter goed uit en met een dominant derde kwart (2 TDs voor LSU tegen 0 punten voor Oregon) namen ze een voorsprong die ze niet meer uit handen gaven. De eindstand in Texas 40-27 voor LSU, waardoor de hoop op een nieuwe kans op de nationale titel voor Oregon al bijna vervlogen is nog voor het seizoen goed en wel onderweg is.