Sharks winnen beslissende wedstrijd

Door

Het heeft langer geduurd dan men waarschijnlijk had gedacht na de eerste drie wedstrijden in de halve finale tegen de Detroit Red Wings, maar na een 3-2 thuiszege in game 7 hebben de San Jose Sharks zich toch weten te plaatsen voor de finale van de Western Conference. Na een 3-0 voorsprong en vervolgens drie nederlagen op rij wisten de mannen van coach Todd McLellan dus toch de series nog met 4-3 te winnen.

Voor de wedstrijd op donderdagavond werd er veel gespeculeerd over het eventuele mentale voordeel van de Red Wings. Zij hadden immers de laatste drie wedstrijden gewonnen en waren dus in de winning mood. Daarnaast hadden zij significant meer ervaring met zevende wedstrijden.

De Sharks hadden echter ook een belangrijk voordeel in dit beslissende duel en dat was het feit dat ze thuis speelden. En dit bleek een groot voordeel te zijn, want het uitzinnige thuispubliek schreeuwde San Jose naar de overwinning.

Natuurlijk stond er voor beide ploegen veel druk op deze wedstrijd, maar vooral bij de Sharks was daar tijdens de wedstrijd weinig van te merken. In tegenstelling tot de voorgaande wedstrijd domineerden zij grotendeels de wedstrijd en ze kwamen in de eerste periode dan ook verdiend op voorsprong.

Na twaalf minuten tekende Devin Setoguchi tijdens een power play-situatie met zijn vijfde goal van deze series voor de openingstreffer en één minuut voor het einde van de periode verdubbelde Logan Couture zelfs de voorsprong. Het was overigens alweer de vierde achtereenvolgende wedstrijd dat Couture het net wist te vinden.

In de tweede periode bracht Henrik Zetterberg de spanning weer terug via een backhand-goal, maar halverwege de derde periode herstelde Patrick Marleau de marge van twee door de rebound na een schot van Setoguchi binnen te schieten.

Twee minuten later werd de achterstand alweer verkleind via een goal van Pavel Datsyuk, maar verder wisten de bezoekers niet meer te komen. Dit was mede te danken aan een wederom sterk optreden van Sharks-goalie Antti Niemi, want hoewel de thuisploeg het betere van het spel had, zag Niemi toch weer veertig schoten op zich afgevuurd worden.

In de finale moeten de Sharks het nu opnemen tegen de Vancouver Canucks. De eerste confrontatie tussen de nummers een en twee van de reguliere competitie in het westen vindt zondagavond plaats in Canada.

Bekijk hier de samenvatting van het duel tussen de Sharks en de Red Wings:

Foto: nhl.com

 

Ook leuk om te lezen