Blues boeken belangrijke uitoverwinning

Door

Dagelijkse updates over de belangrijkste wedstrijden met highlightvideo’s, niet te missen feiten en nieuwtjes en de uitslagen van alle wedstrijden. Dat is NHL Under Review.

De St. Louis Blues deden maandagnacht goede zaken in hun serie tegen de San Jose Sharks. Nadat zij in St. Louis een van de twee wedstrijden hadden afgegeven, wonnen zij nu de eerste wedstrijd in Californië. Hiermee komt de tussenstand dus op 2-1 in het voordeel van de als tweede geplaatste Blues.

Penalty’s nekken Sharks

Aangezien St. Louis in de reguliere competitie alle vier de wedstrijden tegen San Jose wisten te winnen, was de algemene verwachting dat deze serie een gemakkelijke prooi zou worden voor de Blues. In de derde wedstrijd leken de bezoekers deze verwachtingen ook meer dan waar te maken. Mede dankzij goede powerplays (drie van de vier goals kwamen voort uit powerplay-situaties) werd de thuisploeg aan het begin van de derde periode op een 1-4 achterstand gezet. Dat de penalty kill van de Sharks niet hun sterkste kant is, bleek overigens al wel in het reguliere seizoen waarin het team op dit gebied als 29e eindigde in de NHL.

Comeback

Aan het einde van de slotperiode werd het toch nog even spannend. De Sharks kwamen via twee goals nog terug tot 3-4 maar helaas voor het publiek kwam deze comeback te laat om er eventueel nog een verlenging uit te slepen.

 

Highlights

Programma

De komende nacht worden er twee wedstrijden gespeeld in de Western Conference. De Detroit Red Wings proberen in eigen huis weer op gelijke hoogte te komen met de Nashville Predators en de Chicago Blackhawks ontvangen de Phoenix Coyotes nadat beide teams één wedstrijd in Phoenix wisten te winnen.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen