Minnesota na shootouts langs LA

Door

Phoenix Coyotes v Minnesota WildMinnesota Wild heeft gisteren in een enerverende wedstrijd gewonnen van de Los Angeles Kings gewonnen; na shootouts werd het 4-3. Het duel in de subtop van de Western Conference stond bol van spektakel en goals, met als climax de shootouts. Hierin werd Nicklas Backstrom de held van de thuisploeg door Dustin Brown van scoren af te houden.

Halverwege de eerste periode namen de bezoekers de leiding; Dustin Brown bekroonde een powerplay met de 0-1. Minnesota sloeg echter snel terug, want zes minuten later was het Matt Cullen die met een schitterend afstandsschot de wedstrijd in evenwicht bracht.

In het begin van de tweede periode leken de LA Kings het duel te beslissen toen ze in korte tijd twee keer doel troffen. Eerst zette Jeff Carter de Kings op voorsprong, waarna Justin Williams genadeloos toesloeg in de counter en de marge verdubbelde. Minnesota gaf echter niet op en kwam nog voor het verstrijken van de tweede periode terug in de wedstrijd; Charlie Coyle rondde af na hevige druk op het doel van de Kings.

De druk van Minnesota hield aan en dit resulteerde in de verdiende gelijkmaker. Zach Parise maakte tijdens een powerplay gelijk voor de Wild en zorgde ervoor dat het thuispubliek uit hun dak ging. Nadat de overtime doelpuntloos verstreek, bekroonden de Wild in de shootouts hun knappe comeback. Nadat Dustin Brown op Nicklas Backstrom stuitte maakte Matt Cullen de beslissende goal voor Minnesota, dat door de zege naar plek drie in de Western Conference steeg.

Behalve dit spectaculaire duel was er ook een uitermate vermakelijke wedstrijd in San Jose, waar de Sharks na shootouts wisten te winnen van de Phoenix Coyotes. In Edmonton wonnen de Oilers in eigen huis verrassend simpel van de Vancouver Canucks, het werd 4-0 voor de thuisploeg. Hekkensluiter Colorado Avalanche wist thuis de Nashville Predators te verslaan met 1-0.

Foto: Getty images

Ook leuk om te lezen