Rookie Royce White vóór pre-season al in problemen

Door

Het moet wel erg raar lopen wil Anthony Davis aan het einde van komend seizoen niet met de rookie of the year trofee in zijn handen staan. Alleen een ernstige blessure lijkt enige dat nog roet in het eten te kunnen gooien. De dark horse tussen de rookies van dit jaar is Royce White. De power forward van de Houston Rockets maakte een uitstekende indruk tijdens de summer league waar hij een man amongst boys was. Maar nog voordat het pre-season begonnen is pakken zich alweer donkere wolken samen boven het al troubled hoofd van White.

De 21-jarige beer van een forward werd dit jaar als 16e overall gedraft door de Houston Rockets. Royce had veel hoger in de draft kunnen eindigen waren het niet dat hij lijdt aan een chronische angststoornis waardoor White geregeld last heeft van paniekaanvallen en bijvoorbeeld niet durft te vliegen. Laatstgenoemde is op dit moment de directe aanleiding voor de crisis in Houston. Royce White heeft zich namelijk nog steeds niet in Houston gemeld vanwege wat strubbelingen in de onderhandelingen. Royce wil graag een bus en de daarbij horende toestemming om met deze bus naar uitwedstrijden af te reizen die afgelegd kunnen worden per bus. Dit wil niet zeggen dat Royce helemaal niet wil vliegen maar hij wil het tot een minimum beperken en waar mogelijk te reizen met de bus.

White is bereid deze bus zelf te betalen en ook de aansprakelijkheid op zich te nemen zodat de Rockets voor ongelukken niet aansprakelijk kunnen worden gesteld. Derhalve lijkt niet alleen het vliegen het probleem te zijn. De chronische angststoornissen waar White aan lijdt zijn toe te schrijven aan OCD (Obsessive Compulsive Disorder) waardoor White enorm veel behoefte aan regelmaat, iets wat absent is in het NBA leven. De speler wenst graag met de Rockets organisatie om de tafel om een plan voor de langere termijn te bedenken en zoveel mogelijk regelmaat aan te brengen in het roerige leven dat White te wachten staat.

Tot op heden heeft de rookie zich nog niet bij het team gevoegd. White lijkt zich een beetje op te werpen als de beschermheilige voor sporters met ernstige mentale problemen getuige zijn weigering zich bij het team te voegen alvorens er een plan is opgesteld en zijn tweets van de laatste dagen.

Update Royce White zal zich binnen een aantal dagen bij de Rockets voegen. De speler en de organisatie zijn tot een overeenkomst gekomen over het reizen van Royce en hem bij te staan in zijn strijd tegen zijn angstaanvallen. Hoewel het nodige reeds op papier is gezet, is de inhoud nog niet geheel duidelijk geworden. Tevens bevatten NBA contracten de nodige clausules waardoor ook Royce zeker wat water bij de wijn heeft moeten doen.

Ook leuk om te lezen