NBA News: Dwight-gate al weer van start

Door

Het NBA seizoen zit er op en we hebben inmiddels de eerste echte trade achter de rug met in de hoofdrol Mo Williams en Lamar Odom. De free agent markt is afgelopen middernacht geopend waardoor het geruchten circuit reeds overuren begint te maken. Hieronder een overzicht.

De Los Angeles Clippers hebben zoals verwacht Blake Griffin en Chris Paul een nieuwe aanbieding gedaan en zoals verwacht is de slamdunkkampioen hierop ingegaan en houdt Paul nog even de boot af. Griffin heeft een verlenging van zijn contract getekend dat hem nog vijf jaar aan de Clippers bindt. Aan het einde van deze vijf jaren zal Griffin 95 miljoen dollar op zijn rekening hebben bijgeschreven. De spelverdeler van de Clippers heeft nog een jaar contract en koos er daarom voor niet de driejarige verlenging te tekenen ter waarde van 60 miljoen dollar, maar zich pas na het komende seizoen vast te leggen.

Geen geruchten rubriek compleet zonder het gesteggel tussen Dwight Howard en de Orlando Magic. Doordat de Howard wegens een rugblessure niet in actie kwam tijdens play-offs, en de Magic er dus direct uit vlogen, hebben we even niets meer van hem gehoord. Maar nu de wedstrijden voorbij zij en iedereen zich concentreert op de contracten is het tijd voor Howard om te shinen. De center van de Magic heeft inmiddels een ontmoeting gehad met de nieuwe GM van de Magic, Rob Henniga, waar Howard heeft laten weten liever vandaag dan morgen te verkassen naar de Brooklyn Nets. Volgens ingewijden voelt de superster zich gechanteerd door de ploeg uit Orlando en heeft hij zelfs geïnformeerd naar juridische stappen tegen de Magic. Hoe sneller de overgang van Howard beklonken kan worden des te beter lijkt het voor alle partijen.

Waar we gisteren wisten te melden dat Kevin Garnett gaat bijtekenen bij de Boston Celtics en zij zich dus nu kunnen concentreren op het vastleggen van o.a. Ray allen, daar moeten zij al haast gaan maken want er zijn voldoende kapers op de kust. Zo zou de Memphis Grizzlies Allen maar wat graag inlijven. Zij hebben nog ruimte voor een mid level exception waardoor zij de schutter zo’n vijf miljoen dollar per jaar kunnen bieden. Ook de Miami Heat willen Allen graag aan hun roster toevoegen. Zij hebben echter slechts ruimte voor een mini level exception die slechts reikt tot 3 miljoen dollar per jaar. Tot slot hebben ook de Phoenix Suns interesse getoond.

En wanneer het over free agents gaat mag Deron Williams natuurlijk niet ontbreken. Komende maandag zal de spelverdeler gesprekken hebben met zowel de Brooklyn Nets als de Dallas Mavericks. Beste vriend van Williams en mede-pointguard Jason Kidd schijnt aangegeven te hebben volgend jaar te spelen waar D-Will speelt. Het is wens van Kidd om nog samen te spelen met zijn golfbuddy. Voor de fans in Brooklyn en Dallas is het komend seizoen dus alles of niets in het backcourt.

Foto’s: Getty Images

Ook leuk om te lezen