Derrick Rose

Bulls sturen Derrick Rose naar de Knicks

Door

Derrick Rose

Happy Woj Day! Na de Teague/Hill trade meldt journalist Adrian Wojnarowski dat de Chicago Bulls afscheid hebben genomen van Derrick Rose via een trade met de New York Knicks. Robin Lopez, Jerian Grant en José Calderon gaan naar Chicago.

Rose mag in New York laten zien dat hij nog steeds een topspeler is. De door blessures geplaagde point guard speelde vorig seizoen 66 wedstrijden, maar speelde daarin maar sporadisch op het niveau dat hem vroeg in zijn carrière een MVP-titel opleverde. Afgelopen seizoen scoorde hij slechts 16,4 punten per duel en leverde hij 4,7 assists. Dat zijn geen cijfers die max contract schreeuwen, maar er is hoop.

Na de All-Star break leek Rose steeds beter in zijn ritme te komen. De in Chicago geboren basketballer schoot in 21 duels na het sterrenfeestje een percentage van 47% raak. Dat is meer dan keurig.

New York ambitieus
Rose vergezelt twee andere sterren in New York, te weten Carmelo Anthony en het toptalent Kristaps Porzingis. Het drietal zal de kern gaan vormen voor een een Knicks-ploeg dat wil meedoen in de play-offs in de Eastern Conference.

Het is niet onwaarschijnlijk dat de nieuwe trainer Jeff Hornacek op korte termijn nog een grote speler aan zijn selectie mag toevoegen. De namen van Pau Gasol, Joakim Noah en Dwight Howard zingen rond als opvolger van Robin Lopez, die dus naar de Bulls vertrekt.

Einde tijdperk
Het vertrek van Rose uit Chicago is het einde van een klein, maar toch wel mooi tijdperk. Rose werd door de Bulls als eerste gekozen in de NBA Draft van 2008. Een wens van een jonge Rose kwam daarmee in vervulling, want hij mocht spelen in eigen stad. Het publiek zag de hometown hero met het jaar beter worden en uitgroeien tot een superster.

In 2011 werd Rose als jongste speler ooit tot MVP gekroond en deed hij met zijn eerst geplaatste team een gooi naar de titel. De Miami Heat bleken echter een maatje te groot voor de ploeg. Een jaar later, op 28 april 2012, slaat het noodlot toe en scheurt hij zijn kruisbanden voor de eerste keer af. Zoals gezegd werd “Poohdini” nooit meer echt de oude en de Bulls hebben vandaag besloten zonder hun publiekslieveling verder te gaan. Rose begint nu aan een nieuwe uitdaging in Madison Square Garden. We zijn heel benieuwd hoe het verhaal nu verder gaat.

Foto: Getty Images/archief

1 Reactie
  1. Robkazoe 7 jaar ago

    De geruchten komen dan toch uit. Ik denk dat dit verstandig is van de Bulls. Hopelijk pakt het goed uit voor de Knicks maar heb er zo mijn twijfels over.

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen