Voorbeschouwing NBA play-offs: New Orleans Hornets

Door

Komende zaterdag starten in de NBA de play-offs. Na een seizoen vol hoogte en dieptepunten hebben zestien zich geplaatst voor de knockoutfase. Al deze ploegen hebben maar één doel: het winnen van de Larry O’Brien NBA Championship Trophy.

In deze serie belichten we alle deelnemers aan de play-offs en beginnen we met de Western Conference.

New Orleans Hornets

In deze serie belichten we alle deelnemers aan de play-offs en beginnen we met de Western Conference.De New Orleans Hornets hebben zich met grote moeite geplaatst voor de play-offs. Na het seizoen fantastisch te starten leek het team terug op aarde te komen.

De Hornets zijn een team dat in het reguliere seizoen vaak meerdere wedstrijden achter elkaar won, maar ook verloor. Ondanks een fantastische point guard lijkt er weinig constantheid in het spel te zijn. Het team van Coach Williams won uiteindelijk 46 wedstrijden. De 46 wedstrijden waren uiteindelijk goed voor de zevende plek in het westen en een ontmoeting met de Los Angeles Lakers.

Chris Paul is zonder twijfel de leider van de Hornets. Hij is de spelverdeler en de all-star waar het allemaal om draait. Zeker na het verlies van David West, aan een knie blessure, staat of valt het succes van de Hornets met de prestaties van Paul. Paul is dat jaar sterk terug gekomen van een blessure met 15,8 punten, 9,8 assists, 4,1 rebounds en 2,4 steals per wedstrijd.

Zonder David West is het erg belangrijk voor de Hornets dat Emeka Okafor op een hoog nivo speelt. Met de lengte van de Lakers is het belangrijk de Okafor meer scoort, rebounds blijft pakken en hier en daar een schot blockt. De center was in het reguliere seizoen goed voor 10,3 punten, 9,5 rebounds en 1,8 blocks. De tweede keuze in de draft van 2004, achter Dwight Howard, zal nog betere statistieken moeten leveren willen de Hornets een kans hebben in deze serie.

Met de Lakers als tegenstander lijken de Hornets kansloos te zijn voor de overwinning. Velen denken zelfs aan een makkelijke ‘sweep’, 4-0, voor de Lakers. In het reguliere seizoen verloren de Hornets ook alle vier de wedstrijden. Deze vier wedstrijden waren zelfs nog met David West en zoals gezegd zullen Paul en zijn collega’s extreem goed moeten spelen om wedstrijden tegen de verdedigend kampioen te winnen.

Foto: theatlantisnow.com

Ook leuk om te lezen