Gadzuric wint clash der Nederlanders

Het duel tussen de Golden State Warriors en Utah Jazz had de clash der Nederlanders, namelijk het treffen tussen Dan Gadzuric en Francisco Elson, moeten worden.

Helaas dacht Jazz-coach Keith Smart daar anders over, want hij liet Gadzuric de gehele wedstrijd op de bank zitten. Bij de Jazz kwam Elson wel in actie. In zes minuten speeltijd kwam hij tot een assist en geen score.

Overigens ontlopen Gadzuric en Elson elkaar nauwelijks qua statistieken dit seizoen. Gadzuric kwam 28 keer in actie tegen 45 wedstrijden voor Elson. Beiden centers speelden gemiddeld iets meer dan tien minuten per duel. Gadzuric komt daarin tot bijna drie punten en ruim drie rebounds. Elson scoort gemiddeld 2,5 punt en pakt twee rebounds.

Met slechts een minimaal Nederlands tintje aan het duel wisten de Warriors uiteindelijk het duel met 96-81 winnend af te sluiten. De grote man bij de thuisploeg was point guard Stephen Curry met 27 punten en 7 assists. Het was de eerste overwinning voor de thuisploeg in de laatste vijf wedstrijden.

Door de overwinning hebben de Warriors nu een 20-27 record en staan hiermee twaalfde in de Western Conference. De Jazz doen het, ondanks de nederlaag van zondag, beter. Zij staan nu zevende met een 28-20 record.

Zie hier de samenvatting van het duel tussen de Jazz en de Warriors.