Weeks stelt deadline voor nieuw contract

Door

In navolging van Albert Pujols heeft Rickie Weeks zijn team een deadline gegeven voor het aanbieden van een nieuw contract. Tweede honkman Weeks, die jaren geleden nog deel uitmaakte van een Amerikaans team dat meedeed aan de Haarlemse Honkbalweek, heeft een contract bij de Milwaukee Brewers dat na dit seizoen afloopt.

De Brewers, bij wie ook Prince Fielder een aflopend contract heeft, hopen Weeks voor meerdere jaren aan zich te kunnen binden. In het farm system van Milwaukee loopt op dit moment namelijk geen duidelijke opvolger op het tweede honk rond.

Ook Weeks zelf heeft wel oren naar een langer verblijf bij de Brewers, maar hij wil zich vanaf de start van het seizoen alleen richten op het honkbal zelf en wil geen afleiding ondervinden van contractonderhandelingen. Hij heeft daarom via zijn zaakwaarnemer laten weten dat hij de Brewers tot aan de start van Spring Training de kans geeft om te onderhandelen.

Weeks, die vorig jaar .269 sloeg met 29 home runs en 83 RBIs, komt bovendien nog in aanmerking voor arbitration. Met het mogelijke nieuwe contract willen de Brewers een arbitration hearing ontwijken.

Op dit moment liggen vraag en aanbod van de speler en het team nog ver uit elkaar. Weeks vraagt om 7,2 miljoen dollar en de Brewers willen niet meer dan 4,85 miljoen dollar bieden. De arbitration hearing staat gepland voor 17 feburari, een paar dagen voordat Weeks zich meldt voor Spring Training. 17 februari is dus eigenlijk de deadline waarmee de Brewers rekening moeten houden.

Foto: online.wsj.com

Ook leuk om te lezen