Blik op Baseball: Had Stras op vakantie gestuurd

Door

In Blik op Baseball geven MLB-redacteuren Lennart BeishuizenMarco PostJurian UbachsIngmar Meijer en Richard van Welie elke dinsdag om vier uur hùn mening over het belangrijkste nieuws van de week. Handig, voor als je snel bijgekletst wilt worden of wilt weten wat de kenners bezighoudt.

blik600a Blik op Baseball: California Dreaming

Richard van Welie: Dat Derek Jeter belangrijk is voor de New York Yankees, is al ruim een decennium bekend. De shortstop staat aanvallend en verdedigend nog steeds zijn mannetje en gaat bovenal altijd voorop in de strijd, vooral als het even moeilijk gaat bij de Yanks. En dat het momenteel moeilijk gaat, is nog bijzonder zacht uitgedrukt, want de kern van het team verkeert in een slump waar je u tegen zegt.

De enkelbreuk die Jeter opliep in de eerste wedstrijd van de ALCS, is daarom niet alleen een harde klap voor hem, maar ook voor het hele team. Jeter die een wedstrijd zou moeten missen in de postseason was voorafgaand aan deze play-offs even waarschijnlijk als A-Rod die in oktober beslissend zou zijn voor zijn ploeg. El Capitan had namelijk sinds 1996 geen play-offwedstrijd van de Yankees gemist.

Toch gebeurde het, want zelfs Jeter, die de meeste pijntjes weet te verbijten, kan niet doorspelen met een gebroken enkel. Hij moest daarom zondag toekijken hoe zijn Yankees klop kregen van de Tigers en hiermee kwam er een einde aan zijn recordreeks van 158 achtereenvolgende postseason-optredens. Maar wie weet, misschien houdt dit ook wel in dat A-Rod toch nog beslissend gaat worden deze maand? Al heb ik daar weinig vertrouwen in.

Jurian Ubachs: Raaaauuuuuulllll! Oké, ik voel vanuit mezelf meer affiniteit met Boston dan met New York, maar je kunt niet heen om Raul Ibanez deze weken. Hem aan slag zien komen in de negende inning is de laatste tijd bijna een garantie op heldendaden. Met een angstaanjagende vanzelfsprekendheid jaagt Rauuuuuul de ene na de andere cruciale bal de tribunes in. De epische comeback werd dan niet bekroond door de Yankees, want die gingen in Game 1 van de ALCS in 12 innings alsnog op hun bek.

Rauuuuul had wel toegeslagen. Op dat moment dwalen mijn gedachten af. Het moet toch wat zijn om op vrijwel elk moment dat je iets nodig hebt datgene te bieden hebt dat nodig is. Altijd een antwoord klaar. Nooit ‘het even niet weten’. Mr. Clutch in elke situatie. Weet u al wat u wilt bestellen? Ja, toen ik het restaurant binnen wandelde al. Vijftig cent nodig voor je boodschappenkarretje? Altijd bij de hand. Vuurtje nodig? Rauuuuullll!!!

Helaas voor New York maakt één Rauuuuulll nog geen kampioensteam. De spelers die de Yankees normaliter zouden moeten dragen zijn stuk of functioneren amper zoals ze dat in het verleden gedaan hebben. En dus kon het gebeuren dat de volledige productie in de ALCS tot nu toe werd verzorgd door Ichiro Suzuki en Rauuuuulll Ibanez. Dat had je een paar jaar geleden in Seattle moeten zeggen.

Ingmar Meijer: Verveelt peutert de speler aan z’n outfit. Eerst rommelt hij aan z’n schoeisel om vervolgens z’n rode kous recht te trekken. Dan zoekt hij weer naar een goede zithouding. Hangen op een houten bank, kijken naar je ploegmaten is een bitch. Zeker als je al sinds zaterdag 8 september op het houtwerk zit. Vervolgens geeft de camera fraai weer hoe de pest in iemands lijf er uitziet. Het gezicht staat op onweer.

In plaats van dat Stephen Strasburg het eelt van z’n vingers gooide, probeerde hij nu zo min mogelijk splinters in z’n derrière te krijgen. Wat is er erger dan niet mogen spelen, terwijl jezelf het gevoel hebt dat je kan pitchen? Voor de toekomst van ‘Stras’ is het beter dat z’n arm rust krijgt, vinden ze bij de Washington Nationals: play-offs of niet!

Nobel. Dapper. Sociaal. Geef ’t een naam. GM Mike Rizzo heeft een keuze gemaakt. Hij beschermt een van z’n meest getalenteerde werknemers. Maar waarom laten ze hem dan wel dag in, dag uit z’n werkkloffie aantrekken? Kan het demotiverender? Had Stras op vakantie gestuurd of hem op de tribune laten plaatsnemen. Had hem en daarmee ook de ploeg echt in bescherming genomen. Dit was de kat op het spek binden. Flauw!

Blik op Baseball van vorige week: California Dreaming

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen