MNF Preview: New York Giants @ Washington Redskins

Door

Vorige week nog mochten de New York Giants in eigen stadion op prime time aanrukken tegen de Green Bay Packers, vanavond spelen ze op Monday Night Football op bezoek bij divisierivaal Washington Redskins. De Giants staan bovenaan in de NFC East en hebben met een 7-4 record de beste papieren voor divisiewinst. De Redskins hebben met een 5-6 record de kans om samen met de Dallas Cowboys de gedeelde tweede plaats in de divisie terecht te komen en zijn bij winst nog volop in de race voor een NFC wild card.

Washington Redskins
Met quarterback Robert Griffin III zijn de Redskins één van de spectaculairste teams geworden om naar te kijken. Zijn vermogen zowel diepe ‘bombs’ te kunnen afleveren als zelf met de bal aan de loop te gaan om zo een first down te halen bezorgt de verdediging van de tegenstander hoofdbrekens. Aan de verdedigende kant van de bal kunnen de Skins nog wel het één en ander verbeteren, dus het zal wederom taak zijn voor RGIII om veel punten op het bord te zetten, want de verdediging zal er tegen de Giants offense ook wel de nodige weggeven.

New York Giants
Vorige week liet de pass rush van de de New York Giants geen spaan heel van de offensive line van de Green Bay Packers. Aaron Rodgers, quarterback bij Green Bay, kreeg nooit vat op de wedstrijd en kon derhalve geen stempel op de avond drukken. Het sterke optreden van de verdediging in combinatie met het solide aanvalsspel van Giants quarterback Eli Manning zorgden er voor dat het niet eens spannend werd in New Meadowlands.

De offensive line van de Redskins zal alles op alles moeten zetten om de pass rush van de Giants uit de buurt te houden van de RGIII, willen ze een kans hebben tegen de regerend Super Bowlkampioen. De Giants moeten op hun beurt waken voor onderschatting. De Redskins zijn beter dan hun record doet vermoeden en zijn in staat ieder team pijn te doen.

Lucky Len, door Lennart Beishuizen

New York Giants (-3) @ Washington Redskins (+3)
Man, wat heb ik een zin in deze wedstrijd. De Redskins kunnen zich melden als contenders als ze vannacht winnen. De Giants waren vorige week ontzettend goed tegen de Packers. Gaan ze dat vandaag weer zijn? Eén zwaluw maakt nog geen zomer. Redskins +3

Ook leuk om te lezen