Lightning verrassen Capitals in Washington

Na de spectaculaire eerste ronde tegen de Pittsburgh Penguins, waarin de Tampa Bay Lightning een 3-1 achterstand wisten goed te maken, zijn de mannen van Guy Boucher de halve finale uitstekend gestart tegen de als eerste geplaatste Washington Capitals.

Twee minuten nadat de scheidsrechter de puck voor de eerste keer had laten vallen, kwamen de Lightning al op voorsprong. Sean Bergenheim, die ook verantwoordelijk was voor de enige goal in het beslissende duel met de Penguins, scoorde uit een scrimmage nadat Capitals-goalie Michal Neuvirth een inzet van Steve Downie niet onder controle had gekregen.

Dit was ook meteen een van de weinig wapenfeiten van de bezoekers in het eerste gedeelte van de wedstrijd. Tot aan ruim in de tweede periode had Washington namelijk het heft stevig in handen en was het aan Lightning-goalie Dwayne Roloson te danken dat de bezoekers in de wedstrijd bleven.

Tampa Bay kwam echter toch op achterstand, want twee minuten na de openingsgoal maakte Alexander Semin alweer gelijk en vroeg in het tweede bedrijf tekende Eric Fehr voor de 2-1 voor Washington. Maar verder liet Roloson het niet komen en vier minuten voor de tweede onderbreking kenterde de wedstrijd.

Allereerst was het Downie die de Lightning weer op gelijke hoogte bracht toen zijn voorzet via een stick van de Capitals het vijandelijk doel in ging. En drie minuten later nam Tampa Bay zelfs een voorsprong toen Steven Stamkos tijdens een power play-situatie na een voorzet van Eric Brewer bij de eerste paal de puck achter Neuvirth schoot.

Uiteindelijk bleek dit ook de beslissing in de wedstrijd te zijn. De Capitals waren niet meer bij machte om de bezoekers nog in de problemen te brengen en in de slotminuut gooide Dominic Moore het duel helemaal in het slot via een empty-netter.

Boucher was bijzonder tevreden met deze onverwachte overwinning: „De Capitals lijken wel een ijshockeymachine,” aldus de coach. „Eerlijk gezegd ben ik dan ook wel verrast dat we deze uitwedstrijd hebben weten te winnen.”