Ducks onderuit tegen nummer laatst, Coyotes winnen in Edmonton

Door

Colorado Avalanche v Anaheim DucksDe Anaheim Ducks verslikten zich gisteren in eigen huis in de nummer laatste van de Western Conference, de Colorado Avalanche, en lieten het dus na om een ticket voor de play-offs veilig te stellen. De Phoenix Coyotes boekten tegen de Edmonton Oilers een belangrijke zege op een directe concurrent en doen nog helemaal mee in de strijd om een play-offplek. Ook de Vancouver Canucks wisten te winnen en verstevigden hiermee hun koppositie in de Northwest Division.

De Ducks konden zich gisteren definitief plaatsen voor de play-offs maar daar wilden de Avalanche niet aan meewerken. Voormalig Ducks-goalie Jean-Sebastien Giguere verkeerde in grootse vorm en hoefde alleen zijn meerdere te erkennen in Teemu Selanne, die hiermee voor zijn 674e NHL-goal uit zijn carrière tekende.

Het sterke optreden van Giguere was meer dan voldoende voor de winst van de bezoekers. De Avalanche kwamen zelf namelijk vier keer tot scoren en boekten daarmee zij pas hun derde uitoverwinning van dit verkorte seizoen. Colorado blijft laatste in het westen maar kruipen met deze twee punten wel iets dichter naar het team boven hen. De Ducks staan tweede in de conference en hebben nog steeds twee punten nodig om zich definitief te plaatsen voor het naseizoen.

Goalies belangrijk voor Coyotes en Canucks

Dankzij hun overwinning op de Oilers naderen de Coyotes de belangrijke achtste plek tot op één punt. Grote uitblinker aan de kant van de bezoekers was goalie Mike Smith die dertig schoten wist te keren. In aanvallend opzicht had Boyd Gordon met een goal en een assist een groot aandeel in de 1-3 overwinning.

De Canucks boekten gisteren tegen de Calgary Flames hun vierde zege op rij en zetten daarmee weer een stap richting de divisietitel. Ook in dit duel was een goalie de beste speler op het ijs, want Roberto Luongo verrichtte liefst 41 reddingen in de 1-4 zege. De Flames blijven veertiende in de Western Conference, maar voelen al wel de hete adem van de Avalanche in de nek.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen