Sport Amerika Quiz – Week 7

Door

 

We koersen zo zoetjes aan af op de finale, sportvrienden. De finish is nakende, want hier is al weer de SportAmerika Quiz, week 7.

Al zeggen we het zelf, maar hij zou deze keer wel eens aan de pittige kant kunnen zijn. Maar goed, weten wij veel… Wat je hieronder ziet, zijn twintig baseball cards. En niet zo maar baseball cards, maar zogenaamde rookie cards. Geloof me, iedereen kent de spelers op de cards hieronder, en heeft ze aan het werk gezien. Het zijn zeker geen krullenjongens, maar stuk voor stuk atleten die hun welverdiende plekje in de Hall of Fame al hebben opgeeist, daar naartoe op weg zijn (hetzij als speler, hetzij als trainer), of er op basis van hun prestaties en statistieken absoluut in thuishoren, maar door andere redenen (nog) niet in de HoF zijn opgenomen.

Maar goed, het betreft hier dus rookie cards. Met andere woorden: qua uiterlijk zijn de meesten intussen meer dan een tikje veranderd. Bovendien speelden ze wellicht nog niet voor de club (of niet meer) waar jullie ze van kennen, en/of waar ze hun meeste successen hebben geboekt. Lang verhaal kort: wij zijn op zoek naar de twintig sporters die er op die twintig rookie cards staan. Er staan zeker een paar weggevertjes tussen, maar er staan er vast ook tussen die je even met de ogen doen knipperen.

Voor wie het lukt ze alle twintig zonder hints te leveren: chapeau alvast! Wie daar niet in slaagt en hier en daar een aanwijzing nodig heeft: op maandag volgen om exact 12:00 uur de hints.

Weet je alle twintig antwoorden, of ben je tevreden met wat je hebt, stuur ze dan in een mailtje naar quiz@sportamerika.nl.

De puntentelling gaat als volgt. Voor iedere goed geraden sporter krijg je een (1) punt. Dat zijn dus twintig (20) punten in totaal. Je hebt alle tijd van de wereld: inzenden kan tot en met woensdag 24 augustus, terwijl we de quiz op maandag 22 augustus als gezegd nog eens zullen plaatsen, vergezeld van hints. Maar let wel: de snelle inzenders zullen nog eens extra worden beloond. De eerst vijf deelnemers met alle twintig antwoorden goed, krijgen nog eens een bonus van respectievelijk 5, 4, 3, 2 en 1 punten.

Aan het einde van de rit staan er voor de top 3 een paar leuke prijzen te wachten. Zo ligt er voor de overall winnaar na tien weken een Season Pass voor NBA.com klaar. Echter, iedere ronde staat ook nog eens op zichzelf. Ook voor de tien weekwinnaars hebben we een fraaie prijs in petto.

De oplossing van iedere ronde, vergezeld van de weekuitslag en de totaalstand, zal op donderdag worden gepubliceerd.

Veel plezier!

 

 

NOGMAALS: MAIL JE TWINTIG OPLOSSINGEN NAAR QUIZ@SPORTAMERIKA.NL. 

Ook leuk om te lezen