Column: Cards, Dodgers, Tigers en Sox zorgen voor contrast

Door

St Louis Cardinals v Los Angeles Dodgers - Game Three
We zijn inmiddels aanbeland in de laatste weken van de MLB. De beste vier ploegen in de Major Leagues (dat mag ik toch wel zeggen?) nemen het nu tegen elkaar op. En het contrast kon niet groter zijn.

In de National League staan de St. Louis Cardinals en Los Angeles Dodgers tegenover elkaar. De Cardinals zijn de beste organisatie in de Major Leagues. Ze zijn elk jaar sterk en met een organisatie vol talent is het moeilijk in te denken dat de Cards een stapje terug zullen doen.

De Dodgers dan. Daar is allesbehalve sprake van een langetermijnvisie. Vorig jaar pompten Magic Johnson & co. er miljarden in en dat betekent dat dit team eigenlijk een bij elkaar geraapt zooitje is.

De Detroit Tigers en de Boston Red Sox dan. De Tigers hebben de mazzel dat ze elk jaar in de slechtste divisie in de MLB spelen. Ik bedoel, negentien wedstrijden tegen de Chicago White Sox en de Minnesota Twins? Dat zijn jaarlijks 38 simpele wedstrijden. Bijna 25 procent van het seizoen.

De Red Sox spelen daarentegen in de zwaarste divisie in de MLB, tussen de powerhouses van de New York Yankees en de Toronto Blue Jays en de eveneens goede georganiseerde Tampa Bay Rays. De Sox gingen dit jaar bovendien van worst to first met een nieuwe, frisse, bebaarde en goedkope selectie.

Wat mij betreft wordt het dan ook een herhaling van de World Series van 2004.

Deze column verscheen afgelopen woensdag in SportAmerika The Magazine.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen