NBA Update: Kidd vereeuwigd bij Nets en LeBron in retrostijl

Door

Dallas Mavericks v New Jersey NetsDe tijd vliegt als je JasonKidd heet. Zo speel je nog voor de New York Knicks en voor je het weet ben je hoofdcoach van het andere team in New York, de Brooklyn Nets. En nog voor het nieuwe seizoen begonnen is, wordt ook nog eens je eigen shirt van de Nets in de nok van het stadion gehesen.

Miami Heat v Brooklyn NetsKidd speelde zelf van 2001 tot 2008 voor de New Jersey Nets. Dat deed hij met zijn favoriete nummer 5 op het shirt. Gisteren, voorafgaand aan de wedstrijd tegen de Miami Heat, werd Kidd geprezen en bedankt voor zijn diensten als speler van de Nets en werd zijn shirt omhoog gehesen naar de plek waar bijvoorbeeld ook het shirt van Julius Erving hangt. Het is voor de Nets en Kidd zelf te hopen dat hij als coach net zo veel kan betekenen. De Nets wonnen de wedstrijd overigens dik van de Heat (86-62), mede dankzij veertien punten en vijf rebounds van Brook Lopez.

LeBron going retro

Deze foto’s of het filmpje ervan hebben we inmiddels allemaal wel eens gezien:

De realiteit is dat we James dit seizoen daadwerkelijk in zo’n broekje gaan zien spelen. “Ik vraag me echt af hoe ze ooit in zo’n broek hebben kunnen spelen”, aldus King James. “Misschien breng ik het wel terug. Als eerbetoon aan de jaren 80, aan Julius Erving en John Stockton. Het zal waarschijnlijk niet aanslaan, maar ik wil het wel voor één wedstrijd proberen. Misschien wel in de eerste wedstrijd van het seizoen.”

James is niet de eerste die het gaat proberen. De Los Angeles Lakers speelden in 2007 ook voor één avond met retro shorts:

Bennet nu al adembenemend

Cleveland Cavaliers rookie Anthony Bennet is, nog zonder een officiële NBA-wedstrijd te spelen, al breathtaking. De forward blijkt astma te hebben. Daarnaast heeft hij ook nog eens last van slaap-apneu, een slaap-syndroom waarbij men vaak ‘vergeet’ te ademen tijdens de slaap. Zodoende kunnen zich stikverschijnselen voordoen. De Cavaliers waren (uiteraard) op de hoogte van Bennet’s kwaaltjes, maar dat weerhield hen er niet van hem als eerste te kiezen tijdens de NBA Draft.

Cavaliers-coach Mike Brown: “Hij heeft soms wat kleine ademhalingsproblemen, maar het is ook niet niks wat hij allemaal meemaakt op dit moment. Hij is onlangs nog geopereerd aan zijn schouder, is daardoor een tijdje uit de running geweest, wij verwachten veel van hem en hij heeft waarschijnlijk nog nooit zo hard moeten trainen en werken tegen zulke tegenstanders.”

Garnett en Pierce reageren op LeBron

Kevin Garnett, nooit vies van een beetje trashtalk, kon het niet laten om te reageren op een uitspraak van LeBron James. James vindt dat Garnett en Paul Pierce excuses moeten aanbieden aan James’ huidige teamgenoot Ray Allen. In de zomer van 2012 koos Allen ervoor om de Boston Celtics te verlaten voor de Miami Heat. Dat werd hem niet in dank afgenomen door zijn toenmalige teamgenoten. KG en Pierce vonden het, op z’n zachtst gezegd, niet getuigen van loyaliteit van Allen aan de Celtics.

Nu wil het toeval dat deze zomer het duo Garnett en Pierce ook zijn vertrokken uit Boston en nu spelen voor de Brooklyn Nets. Volgens James doen zij nu precies hetzelfde waar ze Allen een jaar eerder op afrekenden. Garnett over de kwestie: “Laat LeBron zich nu maar bezig houden met Miami, dit heeft niets met de Boston Celtics te maken”. Pierce legt uit dat het in hun geval net even anders zit: “Heb ik Boston verlaten…?” Pierce doelt hier op het feit dat Allen als free agent vertrok en Garnett en hijzelf geruild zijn van de Celtics naar de Nets.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen