NBA Update: Rondo geblesseerd, Deng vergeeft

Door

Hopelijk herstelt Rondo een stuk sneller dan Rose

Pech voor de Boston Celtics, tijdens de pre-season wedstrijden moeten ze het doen zonder Rajon Rondo. De 28-jarige Rondo is tijdens het douchen onderuit gegaan en heeft zich proberen op te vangen met zijn hand. Uiteindelijk kwam hij ongelukkig terecht. In het ziekenhuis kwamen ze erachter dat één van zijn vingers gebroken was en een operatie nodig was. Vrijdagnacht is de kleine guard van de Celtics meteen onder het mes gegaan. Verwacht wordt dat Rondo er voor 6 tot 8 weken uit ligt.

Voor rookie Marcus Smart en Phil Pressey is het enigszins goed nieuws. Zij zullen beide aankomende weken meer speelminuten krijgen. Zelfs voor de Celtics is het een beetje positief. In de wedstrijden waarin Rondo de afgelopen twee seizoenen heeft gespeeld halen de Celtics een lagere efficiëntie dan zonder Rondo.

Deng vergeeft
Het was even rustig in Atlanta, maar er is weer iets te melden. Ditmaal positief. Luol Deng liet gisteren weten dat hij General Manager van de Hawks, Danny Ferry, het vergeeft. Ferry heeft zich negatief uitgelaten over de Afrikaanse roots van Deng. Luol Deng heeft inmiddels met Ferry gesproken en hij denkt niet dat Ferry een racist is.

“Het is niet iets waarmee ik de rest van mijn carriére of leven mee rond wil lopen. Ik had een kans om met Danny te spreken en ik denk dat het hem echt spijt wat hij gezegd heeft. Of het nu van hem kwam of van iemand anders, ik denk dat we de focus moeten leggen op hoe we nu verder gaan,” liet Deng weten aan de pers.

Knicks naar play-offs
Knicks directeur Phil Jackson is zeer positief over aankomend seizoen. Na een dramatisch seizoen gelooft Jackson erin dat ze zeker play-offs gaan halen. De Knicks eindigde vorig seizoen negende in de Eastern Conference. Het was voor de eerste keer sinds ‘09/’10 dat ze een verliezend record hadden en de play-offs niet behaalde.

Na het seizoen werd coach Woodson zowel meteen vervangen door Derek Fischer, wie bij de Lakers nog onder Jackson gespeeld heeft. Ook bleef sterspeler Carmelo Anthony in New York, nadat hij bij verschillende teams op gesprek was gegaan. Tyson Chandler verliet samen met Raymond Felton wel de New York Knicks. Jose Calderon en Samuel Dalembert kwamen daarvoor in de plaats.

Irving niet zo big
Op de media dag van de Cleveland Cavaliers liet LeBron James zien dat hij gefocust was voor komend seizoen. De Cavaliers hebben samen met Love, James en Irving hun ‘Big 3’ binnen en dat moet nou eenmaal worden vastgelegd. Op de foto is het prachtig, maar achter de schermen blijkt dat de MVP van afgelopen WK toch niet zo ‘big’ is.

Short shorts
Chris Douglas Roberts houdt wel van een beetje retro. Op de media dag van zijn nieuwe team, LA Clippers, gaat hij op de foto in een kleinere broek dan normaal. Het doet zeer denken aan de kleine broekjes die ze vroeger aanhadden. Het broekje zal hij ook het hele seizoen gaan dragen. Of het een trend wordt in de NBA is nog maar de vraag, maar apart is het zeker.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen