Winston redt Florida State, Aggies voorkomen upset

Door

Florida State v North Carolina State

#1 Florida State voorkwam in een shoot-out puntverlies tegen North Carolina State, maar had veel moeite met de nog ongeslagen Wolfpack. De teruggekeerde Jameis Winston was weer van grote waarde voor de Seminoles.

De start van Florida State was belabberd. De huidige kampioen werd in de eerste helft volledig overrompeld door de North Carolina State Wolfpack. Vooral quarterback Jacoby Brissett, overgekomen van de Florida Gators, maakte indruk met veel Roethlisberger-achtige plays. Hieronder een fraai staaltje van wat Brissett (359 yards, 3 touchdowns) de hele wedstrijd tegen de Seminoles tentoonstelde. Aan het einde van het eerste kwart keken de bezoekers al tegen een 24-7 achterstand aan.

De terugkeer van Jameis Winston

NC State wist lang stand te houden tegen de Seminoles, maar zag de wedstrijd steeds verder uit hun handen glippen door fouten en domme turnovers. Hetzelfde scenario maakte Clemson ook mee toen zij vorige week het opnamen tegen Florida State. De Seminoles kwamen terug en pakten de leiding na een touchdown van Winston, die de stand op 42-38 zette.

Winston, die in eerdere wedstrijden zeer matig speelde, zette tegen North Carolina State prima cijfers neer op het bord. We kunnen dan ook niet anders concluderen; Jameis is back! Afgezien van twee interceptions, kwam de jonge quarterback uit op 365 yards en vier touchdowns. Een andere opvallende speler aan de kant van de Seminoles was Karlos Williams. De running back rushte voor 126 yards en maar liefst drie touchdowns.

De Noles gaven hun voorsprong niet meer uit handen, ondanks pogingen van de Wolfpack om terug te komen, en wonnen met 56-41.

Texas A&M voorkomt stunt Arkansas

De unranked Arkansas Razorbacks zorgden bijna voor een grote upset door #6 Texas A&M Aggies met te verslaan. Een comeback geleid door Aggies-quarterback Kenny Hill, bezorgde Texas A&M in extra tijd de overwinning.

De Aggies pakten nog wel de leiding, maar moesten daarna plaats maken voor het grondoffensief van de Razorbacks. Met rushing touchdowns van Jonathan Williams en Alex Collins pakte Arkansas brutaal een 14-7 voorsprong. Texas A&M kwam, met de gepatenteerde air raid offense, weer op gelijke hoogte door een touchdownpass van Kenny Hill naar Edward Pope. De Razorbacks pakten vlak voor rust echter opnieuw een voorsprong dankzij deze schitterende fake punt.

De nieuwe ster van Texas A&M, Kenny Hill, had het lastig tegen de eerste echte tegenstander van de Aggies. Kenny Trill, zoals hij nu door het leven gaat, zag de helft van zijn passes niet aankomen bij zijn receivers. Desondanks zette Hill opnieuw aardige stats neer met 386 yards, vier touchdowns en een interception. De touchdown die Texas A&M lang in de race hield, was de mooiste van de avond: Hill vond opnieuw Pope voor een 86-yard touchdown.

Cruciale fouten, zoals het missen van een field goal, kostten Arkansas uiteindelijk een overwinning. De Aggies kwamen op 28-28 na een touchdown van Josh Reynolds, die daarmee overtime afdwong. In de extra tijd was Hill weer de gevierde man door de beslissende touchdown naar Malcome Kennedy te gooien.

Georgia overleeft dankzij Gurley

Eerder op de dag namen de #12 Georgia Bulldogs het op tegen de Tennessee Volunteers. Na het eerdere verlies tegen divisiegenoot South Carolina, moesten de Bulldogs winnen van Tennessee om een rol van betekenis gaan spelen dit seizoen. Dat lukte ook dankzij de grote man bij Georgia, running back Todd Gurley.

Hoewel de Volunteers al vroeg een 10-0 voorsprong namen, wonnen de Bulldogs deze in het tweede kwart terug. Dankzij rushing touchdowns van Hutson Mason, Todd Gurley en een 20-yard touchdown van Nick Chubb liep Georgia uit naar 21-10. Vlak voor rust liep Tennessee weer wat in dankzij een een 23-yard touchdownpass van Volunteers-quarterback Justin Worley op Jason Croome.

Gurley’s recordgame

Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd, totdat Justin Worley geblesseerd het veld moest verlaten. Georgia kreeg meer grip op het duel en dankzij Gurley, in totaal goed voor 208 yards en twee touchdowns, liep de thuisploeg uit naar 28-17. Gurley, bezig om een recordaantal yards bij elkaar te lopen, haalde daarna nog dit kunststukje uit de trukendoos.

De Bulldogs namen definitief afstand dankzij een fumble return door Josh Dawson. Marquez North bepaalde vlak voor het einde de stand op 32-35. Dankzij een cruciale fourth-and-down van Gurley, overleefde Georgia opnieuw een duel tegen Tennessee, en ligt de SEC East-titel nog binnen bereik.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen