NBA Recap: Pacers op weg naar play-offs

Door

Miami Heat v Indiana Pacers - Game Six
Het was bijltjesdag deel I in de NBA. Vanavond spelen alle teams hun laatste wedstrijd van het reguliere seizoen, maar afgelopen nacht mochten we al afscheid nemen van een groot team dat de play-offs niet gaat halen. De Indiana Pacers zitten nog wel in de race, na een spektakelstuk tegen de Washington Wizards. Verder was er sensatie in Boston, waar de Celtics het opnamen tegen de Toronto Raptors.

Voor de Indiana Pacers is de opdracht simpel, maar niet eenvoudig: tegen de Washington Wizard winnen en morgen op bezoek bij de Memphis Grizzlies eveneens. Dan behalen de Pacers de laatste vacante play-offplek in de Eastern Conference. Bij een zege van de Pacers tegen de Wizards betekent het overigens dat Miami Heat het post-season moet missen, een jaar nadat ze de NBA Finals haalden. De Pacers beginnen echter niet geweldig in de eerste helft. In het tweede kwart slaan de Wizards een gaatje en in de low-scoring game kunnen de Pacers pas laat na rust weer langszij komen.

Na rust gaan de fans achter het team staan en onder leiding van George Hill en CJ Miles komen de mannen in het geel aan de leiding. Het is echter John Wall die bij 81-81 in de slotseconden de laatste actie mag maken. Hij mist, maar Marcin Gortat scoort met een tip-in. Echter, buiten tijd. In de eerste verlenging komen beiden ploegen maar niet tot scoren. Het is bij 84-82 voor de Wizards de verloren zoon Paul George die voor een tweede verlenging en nieuwe hoop in Indiana zorgt.

Ook in de tweede OT is het onwijs spannend. De Pacers lijken in de slotminuut comfortabel naar de zege te gaan, maar John Wall sputtert wederon tegen. Het is echter de ijskoude driepunter van Hill die zorgt dat de Pacers hun play-offlot in eigen handen houden. Met de 99-95 zege moet het in Memphis winnen om niet al na 82 wedstrijden klaar te zijn. De Brooklyn Nets spelen immers in eigen huis tegen Orlando Magic. Voor de Wizards was al duidelijk dat ze het reguliere seizoen als vijfde eindigen. Gortat en Bradley Beal zijn met 19 punten de Wizards-topscorers in de wedstrijd, bij de Pacers zijn dat Miles (25 punten) en Hill (24 punten, 10 assists, 9 rebounds).

Tip-Off
Noem het gerust een sensatie: de Boston Celtics. Dood en begraven de eerste seizoenshelft. Ondanks blessures en trades zijn ze wel al zeker van de zevende plek in de Eastern Conference. Coach Brad Stevens hanteert een soort San Antonio Spurs-systeem met een grote rotatie en dat werpt zijn vruchten af. Tegen de Toronto Raptors spelen de Celtics alvast warm, want in de play-offs mogen ze aantreden tegen de Cleveland Cavaliers van LeBron James. Opvallend genoeg wonnen ze hun laatste twee wedstrijden (beide vorige week) met ruime cijfers van de Cavs. Het is wellicht geen graadmeter, mede omdat de Cavs al lang en breed geplaatst zijn voor de play-offs. Tegen de Raptors mogen de Celtics-fans nog een keer uit hun dak, want tegen de hoger geplaatste Canadezen komt het in de slotseconden op één schot aan. De hele wedstrijd gaat gelijk op en bij 93-93 met nog 3,1 seconden op de klok mag Marcus Smart de bal van de zijkant innemen. Jae Crowder krijgt de bal in handen en doet daar iets zeer kundigs mee.

Three Point Play
* De Los Angeles Clippers hebben zich verzekerd van een top-drieklassering in de Western Conference na een makkelijke 112-101 zege op de uitgespeelde Phoenix Suns. In het tweede kwart (37-17) trekken de Clippers de wedstrijd al naar zich toe, waarna ze het relaxt uit kunnen spelen. Chris Paul is met 22 punten topscorer in de wedstrijd. In theorie kunnen de Clippers ook nog tweede worden, maar daar is wat geluk voor nodig.

*

*

Stat of the Night
George Hill: 48 MIN, 24 PTS, 10 AST, 9 REB, 1 BLK, 11/25 FG, 2/10 3PM

The Paint
Stephen Curry doet weer even iets leuks op de training, bijvoorbeeld 77 driepunters op rij raak schieten.

Dit is geen goed nieuws voor de Celtics

Een koekkoekje van James Johnson

Het gezicht als je team opzichtig faalt en je nóg een keer moet verlengen

Boxscore
Toronto Raptors (48-33) @ Boston Celtics (39-42) 93-95
Washington Wizards (46-35) @ Indiana Pacers (38-43) 95-99
Los Angeles Clippers (56-26) @ Phoenix Suns (39-43) 112-101

Foto’s: Getty Images

Ook leuk om te lezen