Wisconsin beëindigt Kentucky’s perfecte reeks, Duke te sterk voor Michigan State

Door

Oregon v Wisconsin

38 wedstrijden op rij hadden de Kentucky Wildcats dit seizoen al gewonnen, maar de 39ste wedstrijd, een Final Four matchup tegen de Wisconsin Badgers, bleek een horde te veel. Voor het eerst dit seizoen verloren de Wildcats (64-71), en daarmee zal het perfecte record van de Indiana Hoosiers uit 1976 voorlopig overeind blijven staan als het laatste team dat ongeslagen kampioen werd in het college basketball.

Hoewel het voor Wisconsin heel lang geleden is dat de ploeg voor een titel speelde, bezweek de ploeg van Bo Ryan tegen de getalenteerde Wildcats niet onder de druk. Seniors Frank Kaminsky (20 punten, 11 rebounds) en Sam Dekker (16 punten) maakten richting het einde van de wedstrijd het verschil. En met name het spel van Kaminsky leidde tot een hoop frustratie bij Kentucky, iets wat achteraf ook wel bleek uit de ietwat ongepaste reactie van Kentucky guard Andrew Harrison:

Ook op de campus van Kentucky was de verslagenheid groot, en waren er na afloop van de wedstrijd verschillende relletjes in de straten rondom de campus.

Aan de andere kant was er feestvreugde bij de Badgers, die werden opgewacht door een massale horde fans:

Duke eenvoudig langs Michigan State
In die finale zal Wisconsin het op mogen naam nemen tegen de Duke Blue Devils. Ondanks een zwak begin, hadden de Blue Devils weinig problemen met Michigan State dat ietwat verrassend de halve finales van het NCAA Tournament had bereikt. Met een 81-61 overwinning stoot Duke vol zelfvertrouwen door naar de allerlaatste horde richting een nationaal kampioenschap.

De Spartans begonnen agressief aan de wedstrijd en stonden al snel 14-6 voor, maar daarna had Duke alles onder controle. Aanvallend waren het Jahlil Okafor en Quinn Cook die met respectievelijk 18 en 17 punten cruciaal waren, maar vooral Justise Winslow liet zich weer eens van zijn beste kant zien. Hij was de topscorer met 19 punten, en vormde defensief een plaag voor de Spartans die weinig konden klaarspelen.

Foto: Getty Images

1 Reactie
  1. Bahadir 8 jaar ago

    Helaas geen Towns vs. Okafor match-up, maar dat geeft niet. De Cameron Crazies gaan er alsnog een feestje van maken.

    Let’s go Duke! 🙂

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen