Blazers verslaan Spurs en voorkomen uitschakeling

BannerPlayoffs

Why not us? In de historie van de NBA is het niet één team gelukt om terug te komen van een 3-0 achterstand in een play-offserie. Nicolas Batum gelooft dat het mogelijk is en de Portland Trail Blazers hebben de eerste stap gezet door maandag in Game 4 de San Antonio Spurs met 103-92 te verslaan. Nog drie overwinningen te gaan. Damian Lillard scoorde een game high 25 punten voor de Blazers.

De Blazers, die in de eerste drie wedstrijden slechts 66 seconden aan de leiding gingen, wilden niet voor eigen publiek met een sweep ten onder gaan. De thuisploeg namen in het derde kwart afstand van de Spurs door 4-uit-6 driepunters te schieten en een voorsprong van zeventien punten mee te nemen in het vierde kwart. Belangrijk was dat de Blazers Tony Parker op slechts veertien punten hielden.

Batum speelde voor Portland een grote rol in de overwinning. De Fransman scoorde veertien punten, pakte veertien rebounds en deelde acht assists uit. Daarnaast speelde hij verdedigend een sterke wedstrijd.

LaMarcus Aldridgde vond eindelijk een manier om te scoren tegen Tiago Splitter. LMA scoorde twaalf van zijn negentien punten met Splitter als zijn directe verdediger. In Games 2 en 3 schoot Aldridge slechts 5-uit-24 tegen Splitter en 1-uit-10 via post-ups.

En wat te denken van bankspeler Will Barton? De bank van de Blazers scoorden slechts zes punten in de derde wedstrijd, maar in Game 4 ging Barton los voor zeventien punten en zes rebounds. De eerste bankspeler voor de Blazers met zulke cijfers sinds Brian Grant in 2000.