Wizards overklassen Sixers op Allen Iverson Night

Philadelphia 76ers v Washington Wizards
Hoewel er ook nog gespeeld moest worden, had Philadelphia 76ers-legende Allen Iverson afgelopen nacht de eer om zijn rugnummer in het stadion omhoog te hijsen. Het rugnummer drie zal niet meer gedragen worden in de toekomst bij de tankende ploeg. Tussen de festiviteiten door, speelden de Sixers tegen de Washington Wizards. Ze gedroegen zich als slechte gasten, want ze sloopten de thuisspelende Sixers met 122-103.

Met name Trevor Ariza had zin om het feestje te verstieren. In het eerste kwart scoorde hij 24(!) punten (9-10 FG), waaronder zes driepunters. Wederom mocht een tegenstander van de Sixers boven de veertig punten scoren in het eerste kwart. De dertien punten achterstand (41-28) kwam de thuisploeg -uiteraard- niet meer te boven. De Sixers deden daarna nog leuk mee, maar een wedstrijd was het nooit. Het hoogtepunt voor de fans kwam op het moment dat het shirt van Iverson officieel naar het plafond gehesen werd.

In de tweede helft ging Ariza door met scoren. Veertig punten betekenen voor hem een career high. Ook John Wall deed leuk mee met zeventien punten en zestien rebounds. Bij de Sixers was het bankspeler Tony Wroten, die met negentien punten nog enigszins acceptabele statistieken liet optekenen. Einduitslag: 122-103. Maar geen fan in Philadelphia die een slechte avond heeft gehad, ondanks de dertiende nederlaag op rij.

Tip-Off
Het door blessures geteisterde Denver Nuggets mocht het opnemen tegen de Portland Trail Blazers, inclusief de herstelde LaMarcus Aldridge. Noem het een regelmatige zege, waar de Nuggets in de slotfase nog wat dichterbij mochten komen. Bij zijn terugkeer scoorde Aldridge een voorzichtige zeventien punten en zeven rebounds. Diep gaan was ook niet nodig tegen de geplaagde mannen van coach Brian Shaw. Een 102-96 nederlaag en ook nog eens de vijfde opeenvolgende. Bovendien gingen van de laatste tien wedstrijden er negen verloren. En dan neem je wraak op Portland-fans, toch Faried?

Three Point Play
-De Miami Heat kenden weinig problemen met de armzalige Orlando Magic. LeBron James hoefde zich -met transparant masker dit keer- niet echt in te spannen. Met twintig punten, negen rebounds, zeven assists en vier steals noemen we dat tegenwoordig ”niet echt inspannen’. Wade raakte een keurige tien schoten uit veertien pogingen in de 112-98 gewonnen wedstrijd. Zwart stond LeBron toch leuker.

-In Los Angeles werden de New Orléans Pelicans op een flinke nederlaag getrakteerd door de plaatselijke Clippers. Na twaalf minuten stond de teller al op 30-17 en het zou nog veel dramatischer worden. Bij het eindsignaal telt de achterstand 32 punten bij 108-76 voor de Clippers. Chris Paul en Blake Griffin scoorden respectievelijk 21 en twintig punten. Uiteraard ging dat gepaard met de nodige show.

-De Cleveland Cavaliers hadden lang hoop in Mepmhis te stunten en zodoende hun play-offkansen in stand te houden, maar in de tweede helft werden ze overklast door Gasol en co. Elf punten achterstand bij rust poetsten de Grizzlies makkelijk weg in het derde kwart, dat eindigde op 33-15. In het laatste kwart liepen ze nog eens zeven punten uit, waardoor de score op 110-96 eindigde. Randolph, Gasol en Conleg waren goed voor 23, 22 en 22 punten. Alleen Kyrie Irving kon met 28 punten wat terug doen voor de Cavs. Maar als centers dit al gaan doen, dan kun je het wel schudden.

Stat of the Night
Trevor Ariza: 35 MIN, 40 PTS, 2 REB, 3 AST, 4 STL, 1 BLK, 2 TO, 14/23 FG, 8/12 3PM, 4/5 FT

Carnaval in het zuiden van Nederland, maar in Denver kunnen ze er ook wat van op de eerste rij.

Big Baby gedraagt zich ook echt als een big baby.

Dit is geen herhaling van het Dunk Contest. Dit is een fan tijdens een time-out bij de Rockets tegen de Pistons.

Wat LeBron James kon met zijn gouden worstelriemen, kunnen de Sixers ook voor hun goudhaantje Allen Iverson

Ook de dunks tegen de Miami Heat worden tegenwoordig goed ontvangen bij de Heat-bandwagonfans.

LeBron en Wade staan ze aardig te raken in de paint de laatste twee wedstrijden.

Slangenmens James Harden maakt er weer een circus van.

Wellicht wist je nog niet dat Greg Oden van de Power Rangers houdt. Nu wel.

Jordan nam een vrije worp met zijn ogen dicht. Zou LBJ dit met zijn ogen dicht kunnen?

Orlando Magic (18-43) @ Miami Heat (44-14) 98-112
Washington Wizards (29-26) @ Philadelphia 76ers (15-47) 122-103
Detroit Pistons (24-29) @ Houston Rockets (40-19) 110-118
Indiana Pacers (45-13) @ Boston Celtics (20-38) 102-97
Brooklyn Nets (29-27) @ Milwaukee Bucks (11-47) 107-98
Cleveland Cavaliers (20-37) @ Memphis Grizzlies (33-23) 96-110
Denver Nuggets (25-28) @ Portland Trail Blazers (41-17) 96-102
Minnesota Timberwolves (28-28) @ Sacramento Kings (20-38) 108-97