Warriors eren nummer 17 voor altijd

Door

De Golden State Warriors maakten woensdag bekend dat zij het nummer 17 zullen retiren. Het tricot, voorheen hét nummer van clublegende Chris Mullin zal bovenin het Oracle Arenba komen te hangen.

Met deze geste krijgt Mullin de waardering die hij verdient. Eerder dit jaar kreeg de shooting guard al te horen dat hij zal worden opgenomen in de NBA Hall of Fame.

Mullin was een van de beste spelers uit de geschiedenis van de Warriors. Gedurende zijn zestienjarige loopbaan in de NBA, kwam hij er dertien uit voor de ploeg uit Oakland. Waar hij zijn eerste drie seizoen nog niet echt indruk wist te maken, kwam hij de volgende vijf jaar goed los.

In die jaren kwalificeerden de Warriors zich elke maal voor de play-offs. Daarnaast was Mullin goed voor indrukwekkende gemiddelden: minimaal 25 punten en 5 rebounds per wedstrijd. Voorafgaande aan het seizoen 1996/97 werd Mullin, die niet meer als de spil van het team werd gezien, getraded naar de Indiana Pacers.

In zijn tweede seizoen met de Pacers reikte hij tot de NBA Finals. Aan de zijde van onder andere Rik Smits en Reggie Miller werd de finale verloren van de Los Angeles Lakers. Uiteindelijk sloot hij zijn loopbaan in 2000 af in Oakland, waar hij zijn laatste jaar speelde voor de Warriors.

In zestien seizoen NBA kwam Mullin tot 986 duels. Zijn gemiddelden waren niet slecht met 18,2 punten en 4 rebounds. Hij werd tevens 5 keer op rij uitgenodigd voor de All-Star Game en pakte in 1984 en 1992 goud op de Olympische Spelen.

Tot twee jaar geleden bekleedde hij de functie van General Manager bij de Warriors, maar werd daar vervangen door Larry Riley. Tegenwoordig is hij analist voor ESPN.

Foto: dailycaller.com

Ook leuk om te lezen