DiGeronimo: ‘Betalingen aan spelers Ohio State was mijn fout’

Door

Nu net de schorsing voor drie spelers van het Ohio State football team erop zit, neemt Robert DiGreonimo alle schuld op zich. De zakenman uit Cleveland, en tevens groot fan van de Buckeyes, verklaarde dat woensdag aan de krant The Dispatch.

Hij gaf in het gesprek aan dat hij zich verantwoordelijk voelt voor de betalingen aan Jordan Hall (foto), Travis Howard en Corey Brown. De drie spelers zouden tijdens een goede doelen avond 200 dollar hebben ontvangen.

Spelers die actief zijn in de NCAA mogen geen geld aannemen tijdens hun studententijd. De NCAA straften het drietal dan ook met twee wedstrijden schorsing. Komende zaterdag, wanneer de Buckeyes het opnemen tegen Miami, zijn ze weer van de partij.

DiGeronimo vertelde nog dat voormalig Ohio State quarterback Terrelle Pryor, nu actief voor de Oakland Raiders, het geld aan zijn teamgenoten gaf. ,,Toch neem ik alle verantwoordelijkheid op mij, ondanks dat hij ze het geld heeft gegeven. Ik was verantwoordelijk dat deze jongens aanwezig waren op deze avond. Ik heb het duidelijk verkeerd aangepakt en had het nooit zo moeten doen.”

De zakenman gaf verder aan dat het bedrag diende als reiskosten voor de heren. Zijn openbaring komt op de dag de NCAA bekend maakte dat de drie spelers weer speelgerechtigd zijn voor Ohio State. Tailback Hall en cornerback Howard werden gedurende pre-season gezien als starters voor het team van coach Luke Fickell, terwijl safety Brown als backup zou dienen.

Ohio State begon het seizoen voortvarend met overwinningen op in derby tegen Akron (42-0) en Toledo (27-22).

Foto: 2.bp.blogspot.com

Ook leuk om te lezen