Popovich voor derde keer uitgeroepen tot beste coach

Door

San Antonio Spurs v Memphis Grizzlies - Game Four

Gregg Popovich heeft voor de derde keer in zijn loopbaan de Coach of the Year Award gewonnen. De 65-jarige coach leidde de San Antonio Spurs dit seizoen naar de eerste plaats in de Western Conference en het beste record in de NBA (62-20).

Jeff Hornacek van de Phoenix Suns en Tom Thibodeau van de Chicago Bulls eindigden respectievelijk tweede en derde in de stemming. Opvallend is dat Indiana Pacers’ coach Frank Vogel niet één stem ontving. Vorig jaar eindigde hij nog als vijfde.

Popovich werd na het seizoen 2002-2003 en 2011-2012 ook uitgeroepen tot de beste coach in de NBA. Ondanks de klap van het mislopen van het kampioenschap in 2013 leidde hij de Spurs dit seizoen naar het beste record in het westen terwijl hij niet één speler in de selectie gemiddeld meer dan 30 minuten liet spelen.

De motion offense van de Spurs is een genot om naar te kijken en Pop, en zijn technische staf, weten het altijd voor elkaar te krijgen om role players in te passen. Kijk naar Danny Green afgelopen seizoen en Marco Belinelli dit seizoen.

Dallas Mavericks’ coach Rick Carlisle gaat zelfs nog een stap verder:

Eerder werd Joakim Noah uitgeroepen tot de beste verdediger in de NBA.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen