NBA Free Agency 2018 #2: LeBron James kiest voor Hollywood

Door


VANVLEET KRIJGT UPGRADE, NOWITZKI VERLENGT MET NOG EEN JAAR


We beginnen het overzicht met Fred VanVleet. De revelatie van vorig jaar blijft namelijk bij de Raptors. De backup backcourt-speler van Toronto zal een tweejarig contract gaan tekenen ter waarde van $18 miljoen. Dit betekent dat hij $9 miljoen per jaar gaat verdienen. Gezien zijn 2017-18 seizoen is dit een terechte upgrade van zijn contract. Hij zal dezelfde rol gaan vervullen als vorig jaar bij de Raptors, toen hij de backup van Kyle Lowry en DeMar DeRozan was.

Ook Dirk Nowitzki blijft waar hij zit. De Dallas Mavericks besloten vorige week zijn teamoptie van $5 miljoen niet te lichten, maar dit geld gaat de veteraan nu alsnog krijgen. De Duitser zal na zes juli een eenjarig contract ter waarde van $5 miljoen tekenen. Hij zal het komende seizoen waarschijnlijk veel vanaf de bank gaan komen na de komst van Luka Doncic en DeAndre Jordan. Ondanks deze aanwinsten is Nowitzki als startende power-forward nog steeds niet onmogelijk.

Aaron Gordon blijft bij de Orlando Magic en heeft met Vucevic en Bamba prima frontcourt-collega’s om mee samen te werken komend seizoen (Jeremy Brevard / USA TODAY Sports)

GORDON BLIJFT IN ORLANDO

Aaron Gordon keert ook terug bij het team waar hij vorig jaar speelde. De Orlando Magic geven Aaron Gordon een vierjarig contract ter waarde van $84 miljoen. Dit betekent dat Gordon per jaar $21 miljoen zal opstrijken in Orlando. Met Nikola Vucevic en Mohamed Bamba als frontcourt-spelers en het vertrek van Mario Hezonja zou dit kunnen betekenen dat Gordon misschien wel naar de small-forward positie verhuist. Zijn schietkwaliteiten zijn namelijk zo verbetert dat dit een realistische optie is.

De drukke dag van de Lakers begon met het re-signen van Kentavious Caldwell-Pope. Voor het twee jaar op rij tekent hij een eenjarig contract in Los Angeles. Hij gaat in het seizoen 2018-19 ongeveer $12 miljoen verdienen. Caldwell-Pope zal waarschijnlijk de shooting-guard rol op zich gaan nemen in Hollywood.

OVERIGE DEALS

Salah Mejri blijft bij de Mavericks: 1 jaar – $1 miljoen, Luke Kornet blijft bij de Knicks: 1 jaar – $1.62 miljoen en Derrick Jones Jr blijft bij de Heat: 2 jaar – $2 miljoen ($1 miljoen per jaar).


LEBRON JAMES ONDERDEEL VAN DRUKKE DAG LAKERS


Het grootste nieuws van afgelopen nacht was natuurlijk de beslissing van LeBron James. Hij vertrekt naar de LA Lakers, waar hij een vierjarig contract ter waarde van $154 miljoen zal ondertekenen. Dit betekent dat LeBron James $38 miljoen per jaar gaat verdienen, iets minder dan Chris Paul gisteren dus kreeg ($40 miljoen). The King heeft ook een spelersoptie bedongen tijdens het laatste jaar. De contractduur zal waarschijnlijk te maken hebben met de komst van zijn zoon in de NBA. Rond het aflopen van zijn contract is de kans namelijk aanwezig dat James Jr al in de NBA speelt of op het punt staat zijn debuut te maken in de NBA. James heeft al aangegeven graag zijn carriere pas af te sluiten als hij met of tegen zijn zoon heeft gespeeld in de NBA.

WIE WORDT DE CENTER?

De vraag voor de Lakers is nu wie het tweede max-contract gaat krijgen. Naar alle waarschijnlijkheid wordt dit een center. Clint Capela, Nerlens Noel en DeMarcus Cousins zullen de komende dagen allemaal gesprekken hebben over een mogelijke deal. Natuurlijk zijn de Lakers ook nog steeds bezig met Kawhi Leonard, maar de 76ers lijken op pole-position te staan wat Leonard betreft.

Om ruimte te maken voor een extra free-agent zullen de Lakers nog wel even de contracten van Julius Randle en Luol Deng kwijt moeten raken. Bij Randle kan dat simpelweg door geen enkel bot op de restricted Free Agent te matchen. Voor Luol Deng is het een ander verhaal. Hij staat nog twee jaar onder contract en zou $18 miljoen per jaar gaan verdienen. Deng zal dus gewaved of getrade moeten worden om de cap-space te vergroten. Naast LeBron James en de hierboven vernoemde Caldwell-Pope waren er nog drie spelers die naar LA komen.

DeMarcus Cousins is één van de drie spelers die genoemd wordt als mogelijk center voor de LA Lakers.  (Jonathan Bachman/Getty Images)

JaVale McGee verlaat de Warriors om een eenjarig contract te tekenen bij de Lakers. Hij gaat in een jaar het minimum verdienen: $2.4 miljoen. Ook Lance Stephenson komt naar LA. De ervaren shooting-guard, die al aardig wat ‘interessante’ momenten heeft gehad met LeBron James, tekent ook een eenjarig contract. Hij zal iets meer kosten dan McGee: $4.5 miljoen. Dan was er ook nog Malik Newman. De undrafted speler uit Kansas tekent in LA een Two-Way contract. Dit betekent dat hij zowel voor de Lakers als voor het G-league team mag uitkomen komen seizoen.

HEZONJA KIEST VOOR NEW YORK, PAYTON VOOR NEW ORLEANS

Er waren ook nog andere spelers die vannacht hun beslissing namen. Glenn Robinson III gaat bijvoorbeeld naar de Pistons. De getalenteerde shooting-guard tekent in Detroit binnenkort een tweejarig contract te waarde van $8.3 miljoen. Elk seizoen zal hij $4.15 gaan verdienen in de Motor City. Overigens hebben de Pistons voor het tweede en laatste jaar een teamoptie afgedwongen, waardoor ze zelf kunnen bepalen of ze gebruik maken van het tweede contractjaar. Hij zal waarschijnlijk op de shooting-guard of small-forward positie gaan spelen in Detroit. Daar staat namelijk een vacature open die Robinson III prima zal kunnen invullen.

Ook Elfrid Payton en Mario Hezonja wisten vannacht hun nieuwe club te vinden. Elfrid Payton tekent voor een seizoen bij de New Orleans Pelicans voor ongeveer $3 miljoen. Hij zal door de Pelicans gezien worden als de goedkope vervanger van Rajon Rondo, die dus waarschijnlijk vertrekt. Als laatste vond ook Mario Hezonja een club. Hezonja gaat een eenjarig contract tekenen bij de New York Knicks ter waarde van $6.5 miljoen. De Knicks hadden sowieso al aangegeven zich niet te wagen aan langdurige contracten deze zomer. Dit is dan ook de reden dat de getalenteerde Hezonja maar een eenjarig contract krijgt.

(Coverfoto: Jason Miller/Getty Images)

Ook leuk om te lezen