NBA Update: WK 2019 in China, Refs krijgen opslag

Door

mingpacfiba

China is de afgelopen tijd gastheer geweest van diverse grote evenementen en recentelijk werd bekend dat Beijing de Olympische Winterspelen van 2022 mag organiseren. Voor basketballiefhebbers staat er echter daarvoor nog een veel mooie evenement op de planning: het WK basketbal in 2019. China wordt de host van dit WK, dat vrijdag 7 augustus officieel aan hen werd toegekend. De concurrentie was eerlijk gezegd dun gezaaid. Alleen de Filipijnen boden de Chinezen tegenstand, terwijl China met NBA-legende Yao Ming kwam aandraven. De 2 meter 28 lange basketballer, die tot 2011 bij de Houston Rockets speelde, hielp Beijing eerder ook al de Olympische Winterspelen binnen te halen.

Los van de tegenstand en Yao Ming wordt China wel meer en meer een basketballand. Spelers die het (nog) net niet halen in de NBA kunnen naar de D-league of Europa, maar China is voor velen eveneens een aantrekkelijke optie: Chris ‘Birdman’ Andersen, Michael Beasley, J.R. Smith en Tracy McGrady speelden stuk voor stuk in de Chinese topklasse. Daarnaast organiseert de NBA regelmatig wedstrijden in China. Zo spelen dit jaar de Hornets en de Clippers twee oefenwedstrijden tegen elkaar in Shenzen en Sjanghai.

Refs krijgen meer salaris
De nieuwe overeenkomst tussen de NBA en verschillende tv-zenders gaat niet alleen de spelers meer geld opleveren, ook de scheidsrechters pikken een graantje mee. Althans, zo meldt Adrian ‘sources’ Wojnarowski, van Yahoo Sports.

Naar verluid is de scheidsrechtersbond tot overeenstemming gekomen met de NBA over een substantiële salarisverhoging. De scheidsrechters zelf moeten hier nog mee instemmen, wat waarschijnlijk donderdag zal gebeuren. Op dit moment verdient een scheidsrechter in de NBA tussen de $100.000 en $500.000 per jaar. Geen slecht salaris en dat wordt de komende jaren dus alleen maar meer.

Rookies hebben lol tijdens jaarlijke fotoshoot
Bij een photoshoot denken velen van ons liever aan de cheerleaders van een willekeurig Amerikaans sportteam (Miami Dolphins, bijvoorbeeld…) dan aan een zooitje opgeschoten basketballers. Toch levert dat laatste ook leuke beelden op. Tijdens de jaarlijkse Rookie Photoshoot konden de rookies lekker losgaan. Een overzicht van de leukste momenten vind je bij SBNation, hieronder een selectie van de tofste beelden.

Ook leuk om te lezen