NBA executives kiezen Parker boven Wiggins en Embiid

Door

ACC Basketball Tournament - Duke v Virginia

De NBA Draft is nog meer dan twee maanden van ons verwijderd. In de laatste editie van de #SportAm Mock Draft stond Joel Embiid op nummer één. Dat is echter niet de mening van de meeste NBA executives. Volgens een poll van ESPN-insider Jeff Goodmann is Jabari Parker de meest populaire number one selection op 26 juni in Brooklyn, niet Embiid of Andrew Wiggins.

Al sinds het begin van het college seizoen circuleren de namen van Parker en Wiggins als potentiële eerste picks in de draft. Naarmate het seizoen vorderde, is daar de naam van Embiid bijgekomen. Naar het einde van het seizoen werd er zelfs nagenoeg aangenomen dat de toppick uit Kansas zou komen. De ESPN-poll toont dus een ander beeld. Parker kreeg namelijk de meeste stemmen van 30 NBA executives.

parker-shot-o

Volgens een bericht op CSNNE is de keuze voor Parker vrij simpel: “Hij is de meest veilige selectie in deze draft. Er zijn misschien anderen met meer potentieel maar als je praat over een speler die je kan helpen vanaf dag één, dan is Parker jouw speler.” Een andere scout haalde bovendien de kritiek neer dat Parker geen goede verdediger is. “Dat maakt hem zoals, wat, 90% van de spelers die zich beschikbaar stellen voor de draft? Die gasten weten niet hoe ze precies moeten verdedigen omdat ze dat in college nooit geleerd hebben.”

Parker zag al na één wedstrijd een einde komen aan zijn NCAA Tournament na een verrassende nederlaag van zijn Duke Blue Devils. Parker tekende gemiddeld voor negentien punten en negen rebounds met een schotpercentage van 47. Wiggins en de Kansas Jayhawks verloren in de derde ronde. De Canadees liet gemiddeld bijna achttien punten en zeven rebounds noteren. Embiid miste March Madness met een rugblessure maar was tot dan toe gemiddeld goed voor elf punten, acht rebounds en meer dan twee blocks.


online surveys

Foto’s: Getty Images

Ook leuk om te lezen