Bulls buigen, maar barsten weer niet

Door

Zelf slecht spelen, een veelvoud aan schoten missen, grossieren in balverlies, extreem harde overtredingen van de tegenstander – het schijnt de Chicago Bulls in hun playoff-series met de Indiana Pacers allemaal niet te deren. Aan het slot van andermaal een nagelbijter stonden de mannen van Tom Thibodeau opnieuw aan de goede kant van de score: 84-88.

Indiana probeerde het in Game 3 nog maar eens een tandje fysieker dan het tijdens de eerste twee duels al speelde. Het spel van de Pacers riep herinneringen op aan Pat Riley’s New York Knicks van de jaren negentig, die aan de hand van Charles Oakley Michael Jordan en Scottie Pippen in fysiek opzicht poogden te overklassen.

Met name Jeff Foster liet zich jegens Derrick Rose niet onbetuigd. De aanstaande MVP kreeg van de Texaan onder meer een elleboog in zijn gezicht gepland.

Rose zelf haalde zijn schouders er naderhand over op. Harde overtredingen? ,,Het zal alleen maar erger worden”, wist het 22-jarige joch. ,,Hierom zit ik in het krachthonk en zorg ik goed voor m’n lichaam.”

Ook coach Thibodeau wenste zich er (richting de buitenwacht) niet druk om te maken. ,,Dit zijn de playoffs”, reageerde hij. ,,Daarin worden nu eenmaal harde overtredingen gemaakt, dat hoort erbij. En als ze over de schreef gaan,  dan verwacht ik dat de arbitrage ingrijpt. En voor Foster heb ik alleen maar veel respect.”

De woorden van Thibs reflecteerden het gedrag van de Bulls in het veld: Chicago hapte niet. De manier waarop Foster cum suis Rose attaqueerden had in die zin effect dat D-Rose dit keer niet de imposante stats van de eerste twee ontmoetingen kon overleggen. De pointguard bleef steken op 23 punten.

Chicago’s nummer 1 kreeg donderdag in aanvallend opzicht echter de nodige hulp van Luol Deng (21 punten, zes assists, zes rebounds) en, in het afsluitende kwart, van Kyle Korver (twaalf punten). Korver schoot, met 5 op 6 van het veld en 2 op 3 van buiten de arc, met scherp.

Derrick Rose himself zorgde in de slotseconden – middels een briljante penetratie bij een 84-84 stand – voor de definitieve genadeslag.

,,Kyle Korver vermoordde ons in in het vierde kwart, en Derrick Rose zette aan het einde de puntjes op de i”, prevelde Pacers-coach Frank Vogel, die keek alsof hij ieder moment in snikken kon uitbarsten, na afloop. ,,We hebben gevochten als leeuwen, ik kan niet anders dan trots zijn op m’n jongens.”

De Chicago Bulls leiden de Series nu met 3-0. Game 4 staat zaterdagmiddag, opnieuw in het Conseco Fieldhouse, op het programma.

Zie hier de samenvatting tussen de Bulls en de Pacers.

 

Foto: thefastertimes.com

Ook leuk om te lezen