NBA 30 in 30: Milwaukee Bucks

Door

Milwaukee Bucks Introduce Jason Kidd as Head Coach

De NBA-redactie van SportAmerika richt zijn blik op het aanstormende seizoen. Iedere dag belichten we een team in onze NBA Preview: 30 in 30, in volgorde van hun prestatie van vorig seizoen. Vandaag: de Milwaukee Bucks.

Vorig seizoen
Stel jezelf de vraag: wat herinner je nog van het seizoen 2013-2014 van de Milwaukee Bucks? Je hoeft niet verlegen te zijn als je antwoord ‘niets’ is. En terecht. Het voorgaande seizoen van de Bucks was er één om snel te vergeten. Een record van 15-67 en de laatste plek in de zwakke Eastern Conference, vier wedstrijden achter de Philadelphia 76’ers. De Bucks hadden de op twee na zwakste aanval (95,5ppg) en de zwakste defensive rating in de hele NBA.

Dit team verloor zijn wedstrijden met gemiddeld meer dan acht punten verschil. Brandon Knight was de topscorer met gemiddeld zeventien punten. Opvallend was dat naast Knight nog acht andere spelers in de dubbele punten scoorden. Larry Sanders, die afgelopen zomer een big contract tekende, speelde slechts 23 wedstrijden door een schorsing en blessures. Enkel Khris Middleton speelde alle 82 wedstrijden. Enig lichtpunt bij de Bucks was rookie Giannis Antetokounmpo.

Jong en onervaren
IN: Jason Kidd (coach), Jabari Parker (draft), Jerryd Bayless (FA), Jared Dudley (Clippers), Kendall Marshall (FA), Johnny O’Bryant III (draft), Damien Inglis (draft).

UIT: Jeff Adrien, Tony Mitchell, Miroslav Raduljica, Ramon Sessions, Ekpe Udoh, D.J. Stephens.

De grote aanwinst deze zomer was ongetwijfeld Jabari Parker, die de Bucks als tweede selecteerden in de NBA draft. Parker vormt samen met Giannis ‘The Greek Freak’ Antetokounmpo de kern voor de toekomst in Milwaukee. De draft leverde dit team ook projecten op met O’Bryant III en Inglis. Vooral die laatste kan op termijn een waardevolle speler worden voor de Bucks. Verder haalden de Bucks enkele meer ervaren spelers met Bayless, Dudley en Marshall. Dit was nodig aangezien dit team negen spelers jonger dan 25 op het roster heeft.

Daarnaast was het grote verhaal in Milwaukee de verhuis van Jason Kidd, van de Brooklyn Nets naar de Bucks. Die laatste gaven zelfs twee second round picks op om hun nieuwe coach in huis te halen. Kidd krijgt inspraak in alles wat met basketball te maken heeft, een rol die ook Doc Rivers bij de Clippers heeft. De Nets haalden vorig seizoen de tweede ronde van de play-offs. Vraag is of dat de verdienste van Kidd was. De ex-point guard vindt zich waarschijnlijk beter in een rol als coach van een jong team als de Bucks. Kidd kan zijn ‘kids’ wel wat trucjes leren…

Jabari en Giannis
Als de Bucks komend seizoen enigszins succes willen boeken, zal dat afhangen van de prestaties van hun dynamisch duo van 19-jarigen: Parker en Antetokounmpo. Jabari en The Greek Freak speelden samen in de Summer League maar konden daar met hun team geen potten breken. Individueel lieten beide forwards wel mooie dingen zien, wat de fans van de Bucks doet hopen op een betere toekomst. Hoop. Dat is het codewoord in Milwaukee. Hoop die gebaseerd is op een geloof in het potentieel van Parker en Antetokounmpo.

Die hoop is wel gerechtvaardigd. De talenten van Jabari en Giannis vullen elkaar namelijk uitstekend aan. Parker is een offensieve machine en een mentale leider. Hij is de ideale schoonzoon, maar een echte winnaar als hij aan het ballen is. Zijn sterke lichaam, basketball IQ en fundamentele skills maken van Parker een topscorer in wording. Antetokounmpo zet daar een atletische freak naast. Met zijn lange armen en ongekende skills voor zijn lengte, kan de Griek op termijn zowel offensief als defensief dominant worden. Wedstrijden spelen, daar komt het op aan voor Jabari en Giannis. In Milwaukee krijgen ze daar de kans toe.

Knight en oneerlijkheid
Je hoort de naam ‘Brandon Knight’, wat is het eerste waaraan je denkt? Juist: “The lob, the jam! Oh what a monster jam by DeAndre Jordan!!!” Knight maakte in het voorjaar van 2013 de juiste basketball play als speler van Detroit Pistons door defensief te helpen, maar kreeg de dunk van het jaar over zich heen tegen de LA Clippers.

Bij de Bucks ontpopte Knight zich vorig seizoen tot een waardevolle speler, een status die hij ook komend seizoen wil behouden. En toch. Op de kermis in Milwaukee voelt Knight zich steeds oneerlijk behandeld, net als toen in het Staple Center.

Prognose 2014-2015
Wat brengt het komende seizoen voor de Milwaukee Bucks? Normaal gezien minstens een verbetering van hun record van vorig jaar. De Eastern Conference is nog steeds zwak en de Bucks hebben zich toch versterkt. Dat is zeker het geval als Larry Sanders fit is en mentaal klaar om zijn big contract te rechtvaardigen. En als John Henson zich verder ontwikkelt, O.J. Mayo terug op niveau gaat acteren en de rest van de supporting cast zijn ding doet, zit er voor de Bucks misschien wel een degelijk seizoen in.

Als alles meezit, komen de Bucks uit op 30 zeges en ergens tussen plek twaalf en veertien in het Oosten. De aanwezigheid van Sanders is daarbij cruciaal. Defensief is de center een absolute meerwaarde. Henson moet nog veel leren maar heeft alle potentieel (daar is dat woord weer) om bij te dragen aan het succes van de Bucks. Ersan Ilyasova is nog zo’n leuke speler, maar sukkelt al jaren van de ene blessure in de andere. Maar met mannen als Marshall, Dudley, Bayless en ook Nate Wolters, beschikken de Bucks over geen verkeerd team.

Waar de Bucks ook uitkomen, met Jabari Parker en Giannis Antetokounmpo heb je nu een reden om te gaan zitten voor een wedstrijd van dit team. En het is lang geleden sinds dat nog eens het geval was!

Vorige previews
30. Minnesota Timerwolves | 29. New York Knicks | 28. Philadelphia 76ers | 27. Los Angeles Lakers | 26. Orlando Magic | 25. Sacramento Kings | 24. Detroit Pistons | 23.Charlotte Hornets | 22. Miami Heat | 21. Utah Jazz | 20. Indiana Pacers | 19.Brooklyn Nets | 18. Phoenix Suns | 17. Boston Celtics

Foto: Getty Images 

1 Reactie
  1. Bahadir 9 jaar ago

    Ben zeker benieuwd naar wat Jabari Parker allemaal gaat laten zien dit seizoen. Heb vorig jaar een paar wedstrijden van ‘m gezien bij Duke en het eerste wat me opviel was hoe volwassen hij speelt. Voor iemand van zijn leeftijd is dat nogal uitzonderlijk.

    Verder doet zijn spel me ook erg veel denken aan dat van Carmelo Anthony. Jabari’s mid-range game is, net als bij ‘Melo het geval is, ook van een kwalitatief hoog niveau en met de speelminuten die hij gaat krijgen in Milwaukee zie ik hem zeker groeien tot een ‘elite player’ in de NBA.

    Keep them analysis coming. Zo loop je lekker warm voor het nieuwe NBA-seizoen.

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen