Showcase overschaduwd door zware blessure George

Door

Team USA Showcase

Slecht nieuws voor Team USA en de Indiana Pacers. Tijdens de USA Basketball Showcase heeft Pacers-speler Paul George een zware blessure opgelopen. Bij een poging een schot van James Harden te verdedigen, kwam George verkeerd terecht op zijn rechterbeen en moest per brancard het veld verlaten.

George, die inmiddels een operatie heeft ondergaan, brak bij de landing zijn rechter kuit- en scheenbeen. De verwachting is dat hij er minimaal zes maanden uit is. Het gemis van George is een grote aderlating voor Team USA dat voor goud gaat op het WK Basketball in Spanje. De sterspeler van de Pacers was één van de weinige spelers in het trainingskamp die vrijwel zeker was van een plek in de selectie.

De wedstrijd, die in het teken stond van de terugkeer van Derrick Rose, werd met nog iets meer dan negen minuten te gaan in het vierde kwart gestopt, omdat alle spelers zichtbaar waren aangeslagen.

Naast de steunbetuigingen van de spelers op het veld, plaatsten ook veel sporters een bericht op Twitter om George een hart onder de riem te steken.

Ook Paul George zelf liet snel van zich horen op Social Media.

Afstand basket
Na afloop was er veel discussie over de afstand van de basket. Volgens velen was de afstand tussen de basket en het veld namelijk veel kleiner dan bij NBA-wedstrijden.

Terugkeer Derrick Rose
Naast de ernstige blessure van George was er ook goed nieuws te melden. Derrick Rose, die na lang blessureleed weer terugkeerde op het basketbalveld, speelde een goede wedstrijd en leek zelfs al een beetje op de Rose van voor zijn blessure.

Einduitslag
De wedstrijd zelf, die na de blessure van George er niet meer toedeed, eindigde in een 81-71 overwinning voor het witte team.

Enkele hoogtepunten van de 2014 USA Basketball Showcase:
Derrick Rose keert voor het eerst sinds 22 november 2013 terug voor een wedstrijd en wordt luid toegejuicht:

Derrick Rose laat zien dat hij terug is:

Nog een keer DRose:

Kevin Durant was lovend over Anthony Davis een aantal dagen geleden, maar laat hem toch even zien waarom hij de MVP werd afgelopen seizoen:

Damian Lillard met de buzzer-beater aan het eind van de eerste helft:

Reverse dunk Kevin Durant:

Foto’s: Getty Images

Ook leuk om te lezen