Grades Thunder vs. Heat (game 1)

Voor elk duel in de NBA Finals bekijkt Sport Amerika de spelers van de Oklahoma City Thunder en Miami Heat en geeft een cijfer voor het vertoonde spel. De Thunder waren in Game 1 in eigen huis met 105-94 te sterk voor Miami Heat en leiden de series nu met 1-0.

Oklahoma City Thunder

Kevin Durant, 9 – Durant was in de eerste drie kwarts aanwezig, maar was in de laatste twaalf minuten degene die zijn team langs de Heat leidde. Hij scoorde 17 punten en bouwde eigenhandig de voorsprong uit. Eindigde met 36 punten, 9 rebounds en 4 assists. Maar belangrijker, met de zege.

Russell Westbrook, 8 – Kende een matige eerste helft, maar speelde in het tweede gedeelte van het duel een niveautje hoger en liet Wade volkomen kansloos. Samen met zijn maatje Durant was hij bepalend in de comeback en de daaropvolgende zege. Zette met de regelmaat van de klok een double-team te kijk en eindigde bijna met een triple-double: 27 punten, 11 assists en 8 rebounds.

James Harden, 5 – Harden had nauwelijks aandeel aan de wedstrijd en toch konden de Heat niet winnen. Dat geeft te denken. De derde speler van de Big Three van de Thunder scoorde slechts vijf punten.

Serge Ibaka & Thabo Sefolosha, 9 – De twee spelers waren met 19 punten van enorme waarde voor de Thunder. Daarnaast was de defense van Sefolosha als verwacht een gamebreaker. Ibaka was met 10 punten de enige speler bij OKC die naast Durant en Westbrook in de dubbele cijfers belandde.

Miami Heat

LeBron James, 7 – Hij was verre van dominant, maar scoorde toch 30 punten, 9 rebounds en 4 assists. Het was niet voldoende en James kwam in het vierde kwart slechts tot zeven punten. Hij moest in deze wedstrijd zijn meerdere erkennen in Kevin Durant.

Dwyane Wade, 5 – De ene keer wel, de andere keer niet. Wade was een knipperlicht tegen Thunder, maar het was vaker rood dan groen. Raakte slechts 7 van zijn 19 schoten en een dergelijke ondermaatste prestatie is niet mogelijk tegen een team als de Thunder. Dolf verdedigend onderspit tegen ijzersterke Westbrook

Chris Bosh, 5 – De grote held in wedstrijd 7 tegen Celtics. Nu tegen Oklahoma City Thunder was het allemaal matig. Raakte vier van zijn elf schoten en was, net als collega Wade, niet agressief genoeg. Ging te weinig richting de basket en kon het verschil niet maken.

Shane Battier & Mario Chalmers, 6 – De twee spelers waren in de eerste helft van groot belang in de voorsprong van zeven punten bij rust. In de tweede helft verdwenen de twee als sneeuw voor de zon en niet geheel toevallig leidde dat het verval van Miami in.