Golden State voortvarend van start in NBA play-offs

Door

StephenCurry

Gisteren gingen dan toch eindelijk de NBA play-offs van start. Maar liefst vier heerlijke wedstrijden tussen de beste teams die de NBA op dit moment te bieden heeft. Het verslag van de wedstrijd tussen de Washington Wizards vindt je hier. De overige wedstrijden komen langs in deze recap.

Daarbij als eerste de wedstrijd tussen het beste team in de NBA van het reguliere seizoen, de Golden State Warriors, en het team dat zich pas op de laatste speeldag wist te plaatsen voor de play-offs, de New Orleans Pelicans. In een kolkende Oracle Arena lieten de Warriors blij vlagen zien waarom ze tot de favorieten voor de eindtitel behoren en wonnen dan ook met 99-106.

Met gedegen aanvallend spel en verstikkende defense namen de Warriors regelmatig een ruime voorsprong, waarna Anthony Davis & Co. weer dichterbij wisten te komen. Opvallend was dat dit steeds gebeurde wanneer bankspeler Norris Cole in het veld stond. Hij scoorde slechts acht punten en zes assists, maar hij liet door zijn spel duidelijk zien over meer play-off ervaring te beschikken dan wie dan ook bij New Orleans.

Norris Cole en een goed spelende Anthony Davis (35 punten, 7 rebounds) waren echter niet genoeg om de Warriors te verslaan. Bij Golden State was Steph Curry met 34 punten de grote man en Klay Thompson schoot er 21 raak. Ondanks de overwinning zullen de Warriors zich toch even achter de oren krabben. Hun spel was bij vlagen fantastisch en NBA-finals waardig, maar er was tegelijkertijd teveel sprake van puntloze periodes waarin de Pelicans de kans kregen iets terug te doen.

Maandag vindt de tweede wedstrijd in deze series plaats. Om half vier ’s ochtends live te zien, de samenvatting rond half tien op Sport Amerika.

Tip-Off
In een Texaans onderonsje tussen de Houston Rockets de Dallas Mavericks won eerstgenoemde met 108-118. Het werd een wedstrijd waarin James Harden wellicht de grote man was met 24 punten en 11 assists, maar het verhaal ging over Rockets’ center Dwight Howard en Dallas’ point-guard Rajon Rondo.

Dwight Howard liet zien waarom hij tussen 2009 en 2011 drie keer de titel van defensive player of the year opeiste. Met maar liefst vijf blocks liet hij de spelers van Dallas geen kans. In de periodes dat hij in het veld stond had Houston dan ook geen kind aan de Mavericks.

Helaas voor de Rockets pakte Howard ook veel fouten en speelde daardoor slechts 17 minuten. In die periodes was het Rajon Rondo die de Mavericks op sleeptouw nam. Met een aantal assists en schoten sleurde hij en Dirk Nowitzki (24 punten, 8 rebounds) Dallas terug de wedstrijd in. Het was uiteindelijk, met name dankzij MVP-kandidaat James Harden, niet genoeg voor de overwinning.

De ploegen treffen elkaar weer in de nacht van dinsdag op woensdag, om half vier Nederlandse tijd.

Three Point Play
* In hun eerste wedstrijd in de play-offs wonnen de Chicago Bulls van de Milwaukee Bucks met 91-103. In wat ook wel the Battle along Lake Michigan wordt genoemd speelde Derrick Rose zijn eerste play-offwedstrijd sinds 2012, en hij genoot met volle teugen. Zonder angst ging hij vol de wedstrijd in, zweepte zijn medespelers op en eindigde met 23 punten en zeven assists.

* Belangrijker bij de Bulls waren echter hun assists. Zij gaven er maar liefst 30, waarmee 30/38 field-goals uit een assist kwamen. Alle basisspelers gaven er minimaal vier. Voeg daar drie spelers bij die in de dubbele cijfers rebounden en de Bucks waren kansloos.

* De Bucks deden wat ze konden, maar waren eigenlijk de hele wedstrijd onzichtbaar. Topscoorder werd Khris Middleton met 18 punten, Greek Freak Giannis Antetokounmpo pakte 12 punten en 5 rebounds mee.

De volgende wedstrijd tussen de Bucks en de Bulls staat gepland voor de nacht van maandag op dinsdag, twee uur Nederlandse tijd.

Stat of the Night

Steph Curry was de grote man bij de Warriors en verdient dan ook de stat of the night: 34 punten, 4 rebounds, 5 assists, 13/25 fg%.

The Paint
Mag je Steph Curry zien spelen, val in je in slaap…

Ehh, Derrick?

Norris Cole to AD:

En nog een keer Cole to AD:

Het is indrukwekkender als James dit doet, Steph

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen