Splash Brothers, Korver in Three-Point Contest

Door

splash

Het deelnemersveld voor de jaarlijkse All-Star Three-point Contest is bekendgemaakt. Naast Kyle Korver, Wesley Matthews en J.J. Redick, zijn ook Stephen Curry en Klay Thompson van de partij op zaterdag 14 februari in Brooklyn.

Splash Brothers
Dit seizoen zijn Klay Thompson en Stephen Curry dé absolute smaakmakers in de NBA. De Golden State Warriors gaan momenteel aan kop in de Western Confrence, en dit is voornamelijk te danken aan Thompson en Curry. Het duo wordt niet voor niets de Splash brothers genoemd, vanwege hun (vele) rake driepunters.

Beide spelers zijn dit seizoen in bloedvorm en vanaf de driepuntslijn zijn beide mannen niet te stoppen. Vorige week zorgde Thompson nog voor een nieuw NBA-record met maar liefst 37 punten in één kwart. Dit deed hij in de thuiswedstrijd tegen de Sacramento Kings.

Kyle Korver
Momenteel verkeert Kyle Korver in de vorm van zijn leven. Alhoewel hij al wat jaartjes meegaat in de NBA, is hij pas sinds zijn komst naar Atlanta echt doorgebroken. Eind 2013 kwam er een einde aan een mooie reeks van Korver, die maar liefst 127 wedstrijden op rij een driepunter wist te scoren. Dit is een absoluut NBA-record, want het oude record, wat dateerde uit 1994, stond op 89 (Dana Barros, 76ers).

Dit seizoen draaien de Hawks heel goed mee in de NBA, want met een eerste plek in de Eastern Confrence is de ploeg van coach Mike Budenholzer bezig aan een sterk seizoen. En dit is vooral te danken aan Kyle K2 Korver.

Wesley Matthews
Wesley Matthews gaat aan kop met de meest gescoorde driepunters in de NBA. De schutter van Portland Trail Blazers mag geen seconde uit het oog verloren worden door zijn tegenstanders, want hij schiet dit seizoen met scherp. Matthews zal samen met LaMarcus Aldrigde en Damian Lillard de Blazers in de race moeten houden in de strijd om een hoge klassering in de Western Confrence.

http://youtu.be/w_MR1r_opnQ

J.J. Redick
In Brooklyn is J.J. Redick namens de Los Angeles Clippers vertegenwoordigd tijdens de Three-Point Contest. Dit seizoen wordt Redick steeds vaker gevonden door zijn teamgenoten, en heeft hij al menig driepunter raak geschoten (113-uit-256, goed voor 44 procent). In het systeem van coach Doc Rivers is Redick een onmisbare schakel geworden.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen