LeBron James jaloers op megacontract Cabrera

Door

Miami Heat v Los Angeles Lakers

Hoewel hij met zijn salaris van zo’n negentien miljoen dollar per jaar niet echt te klagen heeft, is LeBron James toch jaloers op het nieuwe contract van honkballer Miguel Cabrera. Dat zei de superster van de Miami Heat vrijdag tegen ESPN. Cabrera gaat naar alle waarschijnlijkheid een contractverlenging tekenen bij de Detroit Tigers die hem naar verluidt 292 miljoen oplevert over de komende tien jaar.

James zei te wensen dat de NBA geen salary cap had zodat de spelers net als in de MLB onbeperkt betaald kunnen worden. Als zo’n bedragen zich zouden aandienen, zou ook LeBron zich namelijk geen moment bedenken. De MVP, die met sponsorinkomsten goed is voor zo’n zestig miljoen dollar per jaar, zei dat hij daar zelfs zijn huidige team voor zou verlaten, een optie die hij na dit seizoen heeft.

I said ‘wow,’ I wish we didn’t have a salary cap. He’s the best player in baseball and the best players in each sport should be rewarded. It’d be nice to sign a 10-year deal worth $300 million. – LeBron James

Vanwege de salarisplafond  in de NBA zijn dat soort bedragen niet mogelijk. Spelers in de beste basketballcompetitie van de wereld kunnen maximaal voor vijf jaar vast worden gelegd voor zo’n twintig miljoen per jaar. Daar zijn wel wat uitzonderingen op mogelijk. Zo verdient de best betaalde NBA-speler, Kobe Bryant, dit seizoen een stuk meer. De Los Angeles Laker krijgt vanwege een aantal veteranenbonussen in het seizoen 2013/2014 ruim dertig miljoen dollar.

Foto: Getty Images

 

 

3 Reacties
  1. Joost 9 jaar ago

    Ik snap niet wat hij te klagen heeft eigenlijk! Hij verdient genoeg en heeft niks te klagen.

  2. Sjoerd DB 9 jaar ago

    Helemaal eens. Geldwolf.

  3. Darch 9 jaar ago

    Wat een onzin. Punt een zei LBJ het met een knipoog, en ten tweede: typisch Nederlandse hypocrisie om iemand voor geldwolf uit te maken. Extreme uitzonderingen daargelaten wil iedereen zoveel mogelijk geld verdienen. Noem mij mij iemand die niet direct van baan verandert als ie ergens anders vijftig procent meer kan verdienen.

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen