Penguins verzekeren zich van play-offs

Door

Pittsburgh Penguins v Columbus Blue Jackets

De Pittsburgh Penguins hebben zich met een 2-1 zege tegen Columbus Blue Jackets verzekerd van deelname aan de play-offs. Goals van Chris Kunitz en Beau Bennett, die na 50 wedstrijden afwezigheid terugkeerde van een handblessure, waren genoeg om de sterke wedstrijd van goalie Marc-Andre Fleury te bekronen met een zege.

bennett

De Blue Jackets verloren daarmee opnieuw punten in de strijd om een plek in de play-offs. Het gat met Philadelphia Flyers, nummer 3 in de Metropolitan Division, is inmiddels gegroeid tot 6 punten. Wel staan de Blue Jackets nog op de eerste plaats in de wildcard race, maar nog altijd in punten gelijk met Detroit Red Wings, Washington Capitals en Toronto Maple Leafs.

Phaneuf face-off

Verdedigers nemen vrijwel nooit face-offs, maar Dion Phaneuf werd tegen Philadelphia Flyers gedwongen de eerste face-off in zijn 673 wedstrijden lange carrière te nemen. Jay MacClement werd bij een 5 on 3 uit de cirkel gestuurd. Phaneuf zal de volgende keer niet weer staan te springen om de face-off te nemen; hij verloor de face-off en dat kostte de Maple Leafs een doelpunt.

phaneuf faceoff

Het bleek de opmaat voor een nederlaag van de Maple Leafs tegen de Flyers. De nederlaag betekende alweer de zevende nederlaag op een rij voor de Canadezen, die goede zaken hadden kunnen doen in de wildcard race. De Maple Leafs blijven nu echter op 80 punten staan uit 75 wedstrijden. De drie concurrenten speelden slechts 73 wedstrijden.

Stars vermorzelen Predators

Dallas Stars blijft goed meedoen in de strijd om een wildcard in de Western Conference. De ploeg won in eigen huis met 3-7 van Nashville Predators en houdt daarmee de Phoenix Coyotes en Minnesota Wild binnen bereik. De zege voorkwam tevens dat Colorado Avalanche en Chicago Blackhawks zich verzekerd wisten van deelname aan de play-offs. Chicago had daar zelf nog voor kunnen zorgen, maar de ploeg verloor met 3-5 van Ottawa Senators.

Overige uitslagen:
New York Rangers – Calgary Flames 3-4
Anaheim Ducks – Edmonton Oilers 3-4 (na overtime)

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen