Devils benoemen DeBoer als nieuwe hoofdcoach

Door

De New Jersey Devils hadden er in de afgelopen weken alles aangedaan om het grote nieuws geheim te houden en dat was ze gelukt, want toen de naam van de nieuwe hoofdcoach bekend werd gemaakt, was er vrijwel niemand die deze naam had verwacht.

Het werd uiteindelijk dus Peter DeBoer, voormalig hoofdcoach van de Florida Panthers en niet echt een grote naam in de ijshockeywereld. In zijn drie jaar bij de Panthers, zijn eerste club in de NHL, leidde DeBoer zijn team namelijk geen enkele keer naar de play-offs.

Sterker nog, na een erg goed debuutjaar eindigden de Panthers zelfs twee keer op de laatste plaats in de Southeast Division. Na zijn derde jaar werd hij dan ook ontslagen door de Panthers vanwege de tegenvallende resultaten

De 43-jarige DeBoer zelf is in ieder geval natuurlijk blij met deze nieuwe kans: „Ik kijk enorm uit naar de kans om te werken in een organisatie met een dergelijke traditie…een traditie van Stanley Cups winnen. Ik ben dan ook vereerd dat ik deze positie aangeboden heb gekregen.”

Er ligt echter wel meteen een druk op de schouders van DeBoer, want het afgelopen seizoen haalden de Devils voor het eerst in vijftien jaar de play-offs niet en het is aan de nieuwe coach dat dit ze niet nog een keer overkomt. Daarnaast lijken de Devils de laatste jaren wel een kerkhof voor coaches, want in de afgelopen zeven jaar heeft general manager Lou Lamoriello maar liefst zeven keer een nieuwe hoofdcoach aangesteld.

DeBoer kijkt uit naar deze taak en verwacht ook niet te veel aanpassingsproblemen: „Mijn intentie is om de defensieve structuur te behouden die deze organisatie groot heeft gemaakt. Wat betreft filosofie hebben we dezelfde gedachten en geloven we in dezelfde dingen. Natuurlijk heeft iedere coach zijn eigen identiteit en kenmerken; ik wil dat we komend seizoen vaak in puckbezit zijn en het tempo gaan bepalen, maar aan de basis zal nog steeds een sterke, degelijke verdediging staan. Iets dat ze hier maar al te goed kennen.

Foto: usatoday.com

 

Ook leuk om te lezen